середа, 02 жовтня 2019 08:02

Партія Медведчука підтримала Зеленського

Партія Медведчука підтримала Зеленського
В ОПЗЖ кажуть, що це крок до миру. Фото із відкритих джерел.

В "Опозиційній платформі – За життя" повністю підтримали ідею впровадження "формули Штайнмаєра" на Донбасі. Про це домовилися на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську.

"Узгодження політичної "формули Штайнмаєра" для врегулювання конфлікту – це великий крок до миру і демонстрація рішучості президента України Володимира Зеленського припинити кровопролитний конфлікт на Донбасі. … Досягнення домовленостей з розведення сил, узгодження підходів до організації виборчого процесу на Донбасі на підставі пропозицій європейських країн-гарантів, відомих як "формула Штайнмаєра", – це те, чого чекала Україна від 2016 року. Але не могла отримати через безвідповідальність і політичний егоїзм минулого керівництва України", - ідеться в заяві партії, передає "ТСН".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Конгресі США скликають терміновий брифінг щодо України

В ОПЗЖ закликали "всі парламентські політичні сили, всіх народних депутатів України підтримати лінію на мирне врегулювання конфлікту. Верховна Рада зобов'язана почати змістовну роботу над законопроєктами, передбаченими Мінськими угодами".

Зокрема, відомства Німеччини та Росії уже схвально відізвалися про погодження так званої "формули Штайнмаєра" щодо виборів в окупованому Донбасі.

1 жовтня 2019-го Зеленський заявив, що Україна погоджує "формулу Штайнмаєра" щодо виборів на окупованому Донбасі, але закликав не боятися "страшилок". За так званою "формулою Штайнмаєра", окупована частина Донбасу має отримати тимчасовий особливий статус у день проведення на цих територіях місцевих виборів. Якщо ОБСЄ визнає ці вибори демократичними й такими, що відповідають стандартам організації, Верховна Рада має закріпити цей особливий статус на постійній основі.

Зараз ви читаєте новину «Партія Медведчука підтримала Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути