середа, 02 жовтня 2019 12:07

У "Слузі народу" кажуть, що "зради" немає

У "Слузі народу" кажуть, що "зради" немає
"Можу гарантувати, що все нормально. Ми всі з проукраїнською позицією", - каже голова фракції "Слуга народу".

Підписання контактною групою "формули Штайнмаєра" - це технічний крок для переходу в "нормандський формат".

Про це заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, пише "РБК-Україна"

"Це просто технічний крок для того, щоб перейти у "нормандський формат". Ми не в "нормандському форматі", ми в Мінському форматі. Після того формату багато невизначеностей. У суспільства буде багато можливостей протестувати, висловитися, працювати в комітетах. Зараз ще закону немає", - сказав нардеп.

За словами Арахамії, ніякої "зради" в укладеній угоді немає.

"Я хочу запевнити, що немає навіть натяку на якісь капітуляції та порушення інтересів України. На жаль, є закрита частина переговорів. Я не можу комунікувати все суспільство. Пам'ятаєте, як це було з обміном полонених. Це все таке ж. Зараз я можу гарантувати, що все нормально. Ми всі з проукраїнською позицією", - додав Арахамія.

"Про "червоні лінії" всі знають. Це фактор безпеки попереду будь-яких виборів, будь-яких політичних процесів", - сказав журналістам у кулуарах перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Особливим статусом" Росія хоче заблокувати вступ України до ЄС і НАТО

1 жовтня 2019-го Зеленський заявив, що Україна погоджує "формулу Штайнмаєра" щодо виборів на окупованому Донбасі, але закликав не боятися "страшилок". За так званою "формулою Штайнмаєра", окупована частина Донбасу має отримати тимчасовий особливий статус у день проведення на цих територіях місцевих виборів. Якщо ОБСЄ визнає ці вибори демократичними й такими, що відповідають стандартам організації, Верховна Рада має закріпити цей особливий статус на постійній основі.

Це підтримала Росія та партія кума Путіна Медведчука. Натомість українці у різних містах влаштували демонстрації проти підписання "формули Штайнмаєра".

Зараз ви читаєте новину «У "Слузі народу" кажуть, що "зради" немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути