Ексклюзиви
середа, 02 жовтня 2019 11:29

"Особливим статусом" Росія хоче заблокувати вступ України до ЄС і НАТО

"Особливим статусом" Росія хоче заблокувати вступ України до ЄС і НАТО
Росія "особливим стусом" окупованого нею Донбасу хоче заблокувати євроатлантичну інтеграцію України, каже Порошенко.

Ніякої "формули Штайнмаєра" не існує у природі. Це російська вигадка.

Про це заявив з трибуни Верховної Ради п'ятий президент Петро Порошенко.

"Перше. Ніякої "формули Штайнмаєра" не існує у природі. Це російська вигадка. Ніколи до вчорашнього дня жоден представник України - ні письмово, ні в іншій формі - ніколи не схвалював "формулу". Я вам це кажу, як безпосередній учасник самітів "нормандського формату", де Путін намагався прочавити цю версію. І українська сторона завжди давала рішучу відсіч", - сказав він.

Порошенко додав, що "формула захищає російські інтереси".

"Як би зараз вас не намагалися переконати у зворотньому, після того, як на весь світ було заявлено, що Україна "формулу" схвалила, лише з учорашнього дня "формула" стала частиною всього процесу", - заявив попередній президент.

"Оцінка "формули Штайнмаєра" уже висловлена міністром закордонном справ РФ. На запитання: "А що ж воно буде на окупованих територіях?" Лавров сказав: "Буде так, як у Придністров'ї". Невже ви цього не чуєте?" - продовжив Порошенко.

"Позиція Росії полягає у тому, щоб зробити з окупованого Донбасу аналог Придністров'я, щоб він був якорем для блокування євроінтеграційних і євроантлантичних прагнень України. Ми відкинули будь-які спроби Путіна та Лаврова використати цю позицію ще 2016-го і створили дорожню карту імплементації Мінських угод, де чітко визначена послідовність дій щодо імплементації "Мінська", - також заявив Порошенко у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді послали Путіна

1 жовтня 2019-го Зеленський заявив, що Україна погоджує "формулу Штайнмаєра" щодо виборів на окупованому Донбасі, але закликав не боятися "страшилок". За так званою "формулою Штайнмаєра", окупована частина Донбасу має отримати тимчасовий особливий статус у день проведення на цих територіях місцевих виборів. Якщо ОБСЄ визнає ці вибори демократичними й такими, що відповідають стандартам організації, Верховна Рада має закріпити цей особливий статус на постійній основі.

Це підтримала Росія та партія кума Путіна Медведчука. Натомість українці у різних містах влаштували демонстрації проти підписання "формули Штайнмаєра".

Зараз ви читаєте новину «"Особливим статусом" Росія хоче заблокувати вступ України до ЄС і НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути