Ексклюзиви
вівторок, 14 грудня 2010 13:50

Прийняття Податкового кодексу масово оскаржать у суді

Прийняття Податкового кодексу масово оскаржать у суді

Громадянський рух "Спільна справа" розпочав 13 грудня процес масового оскарження в суді процедури прийняття Податкового кодексу Верховною Радою України.

Про це заявив медіа-координатор руху Ігор Пилипчук, який звернувся з відповідним позовом до Вищого адміністративного суду України.

"Ми ніколи не погодимося з тим, що кілька десятків маріонеток з депутатськими значками, яких журналісти влучно нарекли "кнопкодавами", можуть приймати доленосні для країни рішення", - наголосив він.

За словами Пилипчука, є документально зафіксований факт: 18 листопада, коли проект Податкового кодексу приймався у другому читанні та в цілому, а також 2 грудня, коли цей акт голосувався в новій редакції з урахуванням пропозицій президента - у сесійній залі не були присутні відповідно 268 та 269 народних депутатів як це відобразила електронна система голосування.

"Ті народні депутати, що безпосередньо брали участь у прийнятті рішень, і яких налічувалось менше ста осіб, масово голосували картками своїх відсутніх колег. Подібні дії є грубим порушенням частин 2, 3 статті 84 Конституції України та частини 3 статті 47 Закону "Про Регламент Верховної Ради України", які зобов'язують народних депутатів голосувати на засіданнях особисто. Відтак, обидва рішення прийняті в незаконний спосіб і тому запровадження Податкового кодексу є неправомірним", - підкреслив координатор Спільної справи.

Пилипчук наголосив, що Податковий кодекс був прийнятий у протиправний спосіб і тому є цілком нелегітимним документом.

"Виконувати його норми немає жодних підстав. Набуття ним чинності має бути зупинене", - додав він.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Прийняття Податкового кодексу масово оскаржать у суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути