Ексклюзиви
понеділок, 13 грудня 2010 11:47

Під Верховною Радою "кинули у пічку" Житловий кодекс

Під Верховною Радою "кинули у пічку" Житловий кодекс

Під Верховною Радою відбулося театралізоване підпалення Житлового кодексу. 20 людей із різних громадських організацій, зокрема  Демократичного альянсу, громадянської мережі "Опора" і громадського руху "Відсіч", принесли під комітети парламенту велику бочку. В неї наскидали десятки листків з написом "Житловий кодекс". Біля бочки почепили напис "Житловий кодекс у пічку".

Хлопці і дівчата тримали у руках плакат із написом "Ні - Житловому кодексу".

Як розповів кореспонденту Gazeta.ua один з учасників акції, член Демальянсу Євген Тренкін, новий Житловий кодекс набагато небезпечніший за Податковий і Трудовий кодекси. Бо, за його словами, якщо він буде прийнятий, то українці "стануть кріпаками і беззахисними боржниками у своїх квартирах".

"Кожен буде змушений укладати угоду з керуючою компанією, яка викачуватиме з нього гроші. А тарифи мають регулюватися державою, а не приватними власниками, які хочуть розповсюдити монополію на ці тарифи", - наголосив Тренкін.

За словами активіста, це перша акція-мітинг проти Житлового кодексу. Але якщо Верховна Рада спробує його прийняти у другому читанні, то буде розгорнута ціла протестна кампанія.

"Ми хочемо, щоб влада побачила наш мітинг і схаменулася", - сказав Тренкін.

Він також зазначив, що міліція не має права розганяти цю акцію протесту, оскільки організатори подали відповідну заявку на її проведення до КМДА.

Зараз ви читаєте новину «Під Верховною Радою "кинули у пічку" Житловий кодекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути