понеділок, 21 травня 2012 02:54

Прийдешні вибори до ВР ще недостатньо профінансовані бюджетом - Черненко

Прийдешні вибори до ВР ще недостатньо профінансовані бюджетом - Черненко
Олександр Черненко нагадує, що парламентські вибори в Україні стартують уже 30 липня. Фото: glavcom.ua

Державний бюджет України поки що не профінансував у повній мірі підготовку та організацію виборів депутатів до Верховної Ради.

Про це заявив під час веб-конференції голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко.

"Якщо ми говоримо про фінансування виборчого процесу як такого з державного бюджету, то він не регулюється законом про вибори, – говорить він. – Є відповідне рішення Кабінету міністрів, є відповідний пункт у держбюджеті на цей рік, який передбачає фінансування виборів, незалежно від того, який закон і які до нього зміни. Однак поки що в нас вибори ще недостатньо профінансовані з державного бюджету".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Янукович завтра втече разом із сім'єю, а нам тут жити" - Волинець

За словами Черненка, підготовлені ЦВК зміни до виборчого закону торкнуться фінансування виготовлення й друку агітаційних плакатів.

"Тут ідеться про те, хто буде замовляти ці плакати: ЦВК чи окружні комісії, хто буде прораховувати кошти. Тут мається на увазі та агітація, яка здійснюється не кандидатами, а робиться за кошти державного бюджету. Зокрема випуск інформаційних плакатів для всіх кандидатів, які будуть в однаковому форматі й ідентичному кольорі, а також оплата ефірного часу й газетних площ у державних і комунальних ЗМІ", – зазначив голова КВУ.

Він також пояснив, що це коли кандидатам надається на телебаченні або радіо всім рівно по 10-20 хвилин за кошти держбюджету.

Зараз ви читаєте новину «Прийдешні вибори до ВР ще недостатньо профінансовані бюджетом - Черненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути