неділя, 20 травня 2012 19:01

"Янукович завтра втече разом із сім'єю, а нам тут жити" - Волинець

"Янукович завтра втече разом із сім'єю, а нам тут жити" - Волинець
На думку Волинця, Янукович веде себе гірше, ніж мала невихована дитина. Фото: blog.i.ua

Дії нинішньої влади на чолі з президентом можуть призвести до повної ізоляції держави з боку світу, й силового протистояння громадян через різке погіршення їхнього життя.

Так вважає народний депутат України від фракції "БЮТ-Батьківщина" Михайло Волинець, про що він заявив в інтерв'ю Gazeta.ua.

Президент стверджує, що жодної ізоляції України з боку ЄС немає. Це дійсно так?

"Президент видає бажане за дійсне. І це його дуже велика помилка, бо він не приватна особа якась, а Президент України. Або він неадекватно оцінює ситуацію, або йому треба дуже швидко скласти повноваження. При цьому вибачитися перед народом України, аби не погіршувати імідж нашої держави, рівень нашого життя. І будувати відносини як на внутрішньому рівні, так і на зовнішньому так, як це й належить першій особі європейської країни".

У чому причини ізоляції? Це лише ув'язнення Тимошенко чи є ще щось?

"Ув'язнення Тимошенко само собою, в її особі це найбільш загострилося. Насправді ж ведеться системна робота органами влади по перешкоджанню діяльності громадських організацій, їхнього розвитку й застосування всіх можливих заходів по взяттю їх під контроль. Тобто будується тоталітарна система, режим. Причому дуже чітко й зрозуміло.

Деякий негативний досвід, напрацьований уже давно в Донецьку, тими, хто сьогодні при владі на чолі з Януковичем, вони намагаються перенести на всю Україну. Але це неможливо зробити, бо не сприймає такого Київ, Центральна, Західна Україна, в Донбасі люди обурюються.

Причому не тільки тому, що демократії немає в Донбасі вже давно, а тому що життєвий рівень у людей, соціальні стандарти життя погіршуються. А сама демократія й свобода - це теж частина якості життя. Загалом не тільки матеріальна частина життя в людей погіршується, а в цілому якість".

За словами Януковича, Україна нібито готує якусь відповідь Європі через її звинувачення. Що це може бути?

"Що він може підготувати, коли всім і так усе зрозуміло? Коли суди корумповані, контролюються тим же Януковичем, і в 95% випадках виносять необ'єктивні рішення. Коли новий трудовий кодекс намагаються прийняти в значно гіршому змісті, ніж чинний кодекс. Коли люди незахищені, живуть і отримують зарплати найнижчі в Європі. І це при тому, що кількість робочих годин в Україні найвища в Європі. Коли рівень захворюваності туберкульозом, СНІДом один із найвищих у світі. І багато інших негативних речей.

Зрозуміло, що це незадоволення в середині країни передається на міжнародний рівень. Ніхто не хоче в Європі бачити в Україні таку нестабільність, корупцію тощо. Адже це може призвести вже не просто до помаранчевої революції, а й перерости в силове протистояння. Кому це потрібно? Що, Янукович буде відповідати? Він завтра втече разом зі своєю сім'єю, а нам тут жити".

Тобто на вашу думку ніякої відповіді він не зможе підготувати Європі?

"На відміну від Білорусі, де Лукашенко робить якісь речі й говорить, що так, я це роблю й демонструє це. У нас усе це приховано. З одного боку дають на папері відповіді якісь хитрі. Наприклад, щодо закону про вибори пропонують гірший варіант, потім ідуть на поступки в двох-трьох пунктах, але практика застосування такого законодавства набагато гірша, ніж зміст закону.

І це ж усі вже давно зрозуміли, не тільки в Україні, а й за кордоном. Якщо Януковичу як політику і як людині вже давно ніхто не вірить - ні тут, ні там. І коли він говорить, що ізоляції немає, що дають найкращу оцінку його діяльності - це повна брехня. По-друге, з його боку йде очікування, а може щось там в Європі станеться. Можливо, він очікує якогось масштабного теракту там чи ще чогось і що тоді Європі буде не до нього... Він не розуміє, що життя не одним днем відбувається".

Хто поводить себе більш зверхньо? ЄС, коли диктує умови, чи Янукович, коли відсварюється?

"Євросоюз діє неактивно, досить обережно й стримано. Можу сказати, що тут треба діяти рішуче, чітко і ясно, щоб він усе зрозумів. Янукович веде себе гірше, ніж мала дитина, ще й невихована. Він ображається, вважаючи, що таким чином його хочуть образити. Так собі він думає й починає протистояти. І це його дуже велика помилка як політика, як голови держави.

Адже наше життя залежить від нього. Чи зможемо ми виїжджати в Європу, чи зможуть усі люди там отримати освіту, працювати. Чи будуть туристи з задоволенням їхати в Україну, як будуть ставитися до нашої історії, дивитися на наше майбутнє. Янукович про це не думає. Він навіть не здатний оцінити ситуацію й зрозуміти, що увійде в історію і ким саме увійде".

Зараз ви читаєте новину «"Янукович завтра втече разом із сім'єю, а нам тут жити" - Волинець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

112

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути