четвер, 14 травня 2020 10:45

Прибутки Ахметова на "зелених" тарифах ростуть

Прибутки Ахметова на "зелених" тарифах ростуть
Ахметова називають найбагатшою людиною в Україні

Заробіток компанії олігарха Ріната Ахметова на відновлювальній енергетиці за рік зріс у півтора рази.

Десять найбільших інвесторів у відновлювальні джерела енергії заробили за 2019-й рік понад 14 млрд грн. Найбільше - компанія ДТЕК ВДЕ Ахметова, яка отримала 4,7 млрд та зайняла 25,5% ринку, повідомляє LIGA.net.

У портфель ДТЕК входять, зокрема, Ботіївська (200 МВт), Приморська (200 МВт) і Орловська (100 МВт) вітроелектростанції (ВЕС). Також компанія управляє Трифонівською (10 МВт), Нікопольською (200 МВт) та Покровською (240 МВт) сонячними електростанціями (СЕС).

2018 року, за даними Bihus.info, виручка ДТЕК від "зеленої" енергетики становила близько 3 млрд грн. Таким чином, торік компанія збільшила виручку на 56%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День найбільшого публічного фіаско Коломойського - соціальні мережі

На другому місці - китайська група CNBM, яка отримала свої сонячні електростанції в Україні 2015 року у "спадок" від братів Клюєвих (компанія Active Solar). СNBM належить 301 МВт "зелених" потужностей.

Виручка її електростанцій за минулий рік склала 2,9 млрд грн. Така сума пояснюється одним із найвищих "зелених" тарифів – 7,3 грн за кВт/г.

Третю позицію зайняли шведські бізнесмени Карл Стурен і Йохан Боден, які до "зелених" інвестицій вклались у завод "Чумак".

У Херсонській області підприємцям належать шість вітропарків, загальна встановлена ​​потужність яких – 335 МВт. За 2019 рік їхні електростанції згенерували електрики на 1,67 млрд грн.

Раніше ЗМІ повідомляли, що заради економічних інтересів олігарха Ріната Ахметова українцям можуть підвищити вартість електроенергії.

Зараз ви читаєте новину «Прибутки Ахметова на "зелених" тарифах ростуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути