середа, 13 травня 2020 16:35

Сьогодні день найбільшого публічного фіаско Коломойського - соціальні мережі

13 травня Верховна Рада ухвалила закон про вдосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності. "За" проголосували 270 народних депутатів.

Документ передбачає: коли суд визнає, що рішення Нацбанку та Кабінету міністрів про виведення неплатоспроможного банку з ринку було незаконне, фінустанову не повернуть колишнім власникам. Вони зможуть отримати відшкодування лише в грошовій формі.

Як реагують у соціальних мережах

"Всі ці показушні наративи, що Зеленський контрольований Коломойським, це лише фантазії і мрії останнього.

Коломойский максимально почав розкручувати цю історію рік тому. Раптово став давати інтерв'ю всім бажаючим. Для тих, хто звик мислити критично, це був перший маячок, що Ігор Валерійович видає бажане за дійсне.

І фактично сьогодні всі ці розмови Коломойського, нівельовані прийняттям банківського закону. Приватбанк залишається у державній власності. Зеленський буде на боці держави, а не Коломойського. Це хороший день, день найбільшого публічного фіаско Коломойського в новітній історії", - пише у Facebook журналіст Сергій Грішин.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший транш МВФ отримаємо до кінця травня - Шмигаль

"Проти закону - антиукраїнські фракції "Батьківщина" та ОПЗЖ, а також окремі нардепи, які хотіли допомогти Коломойському уникнути відповідальності ціною дефолту держави Україна, реального зубожіння громадян, девальвації гривні тощо. Мій прогноз по гривні на найближчі місяці - коридор 25-27 ₴/$" - економіст Тарас Козак.

"Сьогодні явно не день Ігоря Валерійовича, а це значить, що він вже сьогодні включить свій інформаційний кулемет. А, може, і вчора вже" - журналістка Тетяна Ніколаєнко.

"Закон було ухвалено в умовах потужної інформаційної атаки і попри саботаж роботи профільного комітету. Спроба заблокувати закон тисячами правок - припинена. Важливо, що закон проголосували без порушень, що унеможливлює його подальше скасування - на це немає законних підстав" - блогер Сергій Іванов.

"Варто чекати подання постанов про визнання голосування недійсним (але вже на наступному засіданні ці постанови будуть провалені), буде звернення в Конституційний суд України. Але хоча й БєнініДіти хитнули більшість, яка показала лише 200 голосів. Але не хитнули парламент" - нардеп Ярослав Юрчишин.

Перед голосуванням за закон про банки у Верховну Раду приїжджав президент Володимир Зеленський. Він закликав депутатів голосувати за документ.

"Який повинен захистити українську економіку", - сказав глава держави.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні день найбільшого публічного фіаско Коломойського - соціальні мережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути