середа, 15 квітня 2009 15:23

"Президент хоче розкласти яйця в різні корзини" - БЮТ

"Президент хоче розкласти яйця в різні корзини" - БЮТ
Намір Президента Віктора Ющенка брати участь у можливих одночасних виборах до Верховної Ради і президентських виборах є порушенням чинного законодавства.

Про це заявив народний депутат від БЮТ, голова Комітету ВР з питань правової політики Сергій Міщенко, коментуючи заяву Президента.

За словами народного депутата, перед приходом Великодня "Президент хоче розкласти яйця в різні корзини".

При цьому, сказав він, згідно ст.56 п.8 закону про вибори Президента, у випадку проведення одночасних дострокових виборів Президента і ВР кандидат у президенти повинен зняти свою кандидатуру, якщо він планує брати участь і в парламентських виборах. "Таким чином, Президент не має права балотуватися одночасно до парламенту і в президенти", - сказав Міщенко.

Він відмітив, що команда Президента, давши Ющенку "парашут у вигляді можливості проведення одночасних дострокових виборів, не дала йому інструмент для використання цього парашута".

Депутат висловив переконання, що одночасні дострокові вибори Президента і ВР не відбудуться, але якщо все ж це станеться і Ющенко балотуватиметься і до парламенту, і в президенти, то БЮТ звертатиметься у Центральну виборчу комісію з проханням усунути порушення.


Нагадаємо, що Президент Віктор Ющенко має намір брати участь і в президентських, і в парламентських виборах у випадку, якщо вони будуть призначені на один час.

Ющенко зазначив, що ознайомлений із рейтингами політиків і політичних сил: "Так, я їх отримую. Але якщо я побачив рейтинги, це не означає, що я одразу повинен хапатися за валідол і змінювати свої наміри".

"Я знаю, що за мною все одно стоїть кілька мільйонів людей, які поділяють мої цінності. І якщо я прийму інше рішення, ці люди сприймуть його як прояв слабкості і як зраду, як відмову від завершення розпочатої справи", - упевнений він.

УНІАН, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Президент хоче розкласти яйця в різні корзини" - БЮТ ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути