середа, 11 квітня 2007 16:36

Прем"єр-міністром після парламентських виборів стане Тимошенко. Опитування

47,5% українських експертів вважають, що дострокові парламентські вибори відбудуться. Такі результати соціологічного опитування експертів на тему "Політична ситуація в Україні і можливі варіанти її розвитку".

2% опитаних вважають, що президент відмінить свій указ. При цьому 22,8% респондентів вважають, що все вирішиться після рішення Конституційного суду, а 7,9% - що питання буде вирішене із застосуванням силових методів тиску на опонентів.

Дані опитування також свідчать, що проведення дострокових парламентських виборів не приведе до розколу країни (29,7% опитаних експертів), при цьому 45,5% респондентів думають, що припущення коаліції про розкол країни, швидше за все, не виправдаються. І лише 4% експертів вважають, що проведення виборів приведе до розколу.

Більшість експертів (96,0%) вважають, що до новообраного парламенту пройдуть Партія регіонів, Блок Юлії Тимошенко (94,1%), "Народний Союз "Наша Україна" (88,1%) і Комуністична партія України (60,4%).

Також мають шанс пройти до парламенту, на думку експертів, Соціалістична партія України (21,8%), Народний Рух України (20,8%), Народна партія Литвина (17,8%), "Пора" (11,9%) і ПСПУ Вітренко (11,9%).

На думку опитаних, у новому парламенті коаліція буде сформована на базі БЮТ і "Нашої України" (40,6% експертів), основою коаліції залишиться Партія регіонів (26,7%) і 19,8% вважають, що більшість в парламенті буде сформована з представників супротивних сил.

Згідно опитування, найбільші шанси стати прем"єр-міністром після парламентських виборів має Юлія Тимошенко (43,6% опитаних), при цьому 24,8% експертів вважають, що нинішній прем"єр-міністр Віктор Янукович залишиться на своїй посаді.

Опитування проводилося Всеукраїнською соціологічною службою України з 6 по 8 квітня серед 101 експерта. У ньому взяли участь фахівці Інституту політичних і етнонаціональних досліджень, Інституту соціології, Інституту філософії, Інституту держави і права Академії наук України, Інституту вищого утворення АПН України, а також Київського національного університету ім. Тараса Шевченка і Національного університету Києво-Могилянської академії, повідомляє Интерфакс.



Зараз ви читаєте новину «Прем"єр-міністром після парламентських виборів стане Тимошенко. Опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути