понеділок, 06 травня 2019 12:56

Прем'єра Молдови хочуть судити за лист Порошенку

Прем'єра Молдови хочуть судити за лист Порошенку
Прем'єр-міністра Молдови Павла Філіпа (на фото) хочуть притягнути до кримінальної відповідальності через лист до президента України Петра Порошенка. Фото: Sputnik Молдова

Депутат парламенту Молдови Думітру Алайба вимагає притягти прем'єр-міністра країни Павла Філіпа до кримінальної відповідальності через складання ним листа до президента України Петра Порошенка, в якому обгрунтовувалася необхідність зняття санкцій з Молдавського металургійного комбінату, що працює в невизнаному Придністров'ї.

Про це повідомило видання Point.

Молдавський депутат вважає, що прем'єр країни повинен понести відповідальність за статтею 337 Кримінального кодексу РМ "Зрада Батьківщині", що передбачає позбавлення волі від 12 до 20 років, оскільки "відкрито лобіював рішення, які суперечать національному інтересу".

"Зрада Батьківщині, тобто діяння, умисно вчинене громадянином Республіки Молдова на шкоду суверенітетові, територіальній недоторканності або державній безпеці і обороноздатності Республіки Молдова", - зазначив Алайба.

3 травня група депутатів парламенту Молдови зажадала від молдавського прем'єр-міністра Павла Філіпа відзвітувати щодо його листа українському президенту Петру Порошенку, яке стало формальним приводом для зняття санкцій з одного з ключових платників податків невизнаного Придністров'я - Молдавського металургійного заводу.

14 травня 2018 року президент України Петро Порошенко включив ММЗ в список санкцій на три роки, проте 19 березня 2019 року Порошенко видав указ з оновленим списком юридичних осіб, які підпадають під санкції, де замість ММЗ числиться Кишинівська компанія Novastal prim.

Нині Молдавський металургійний завод є одним з найбільших платників податків невизнаного Придністров'я.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єра Молдови хочуть судити за лист Порошенку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути