пʼятниця, 14 травня 2010 15:21

ПР внесла в Раду законопроект про "ефективне використання" ГТС

ПР внесла в Раду законопроект про "ефективне використання" ГТС

Народний депутат від правлячої коаліції Василь Кисельов пропонує Верховній раді скасувати заборону на операції з газотранспортною системою України.

Про це говориться в законопроекті N 6387, опублікованому на офіційному сайті ВР.

"Проектом передбачається виключення з чинного Закону України" Про внесення змін до частини четверту статті 7 Закону України "Про трубопровідний транспорт" норм, які перешкоджають більш ефективному використанню ГТС", - сказано в пояснювальній записці до законопроекту.

Депутат також пояснює, що на сьогоднішній день Україна не має достатньо коштів для самостійного проведення модернізації ГТС.

Нагадаємо, в лютому 2007 року Верховна Рада внесла зміни до Закону "Про трубопровідний транспорт". Згідно з ними забороняються операції з вітчизняної ГТС.

Серед них реорганізація (злиття, приєднання, створення спільних підприємств, поділ, виділення, перетворення з передачею майна або іншим способом, передбаченим законодавством), відчуження, передача з балансу на баланс, в концесію, оренду, лізинг, заставу, приватизація, здійснення інших операцій щодо власності державних підприємств магістрального трубопровідного транспорту, НАК "Нафтогаз України", дочірніх та заснованих ним підприємств, газосховищ, а також передача до статутного фонду інших компаній акцій.

Крім того, законом передбачається, що державні підприємства магістрального трубопровідного транспорту, НАК "Нафтогаз України" не можуть бути оголошені банкрутом та ліквідовані за законодавством про банкрутство.

ProUa

Зараз ви читаєте новину «ПР внесла в Раду законопроект про "ефективне використання" ГТС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути