пʼятниця, 14 травня 2010 11:58

Янукович пожартував про умову злиття "Нафтогазу" і "Газпрому"

Янукович пожартував про умову злиття "Нафтогазу" і "Газпрому"

Президент України заявив в інтерв'ю Бі-бі-сі, що Київ піде на об'єднання "Газпрому" і "Нафтогазу" тільки якщо це буде угоди 50 на 50.

"Безумовно. Це буде вигідно для України", - зазначив про такий варіант Віктор Янукович.

Він, щоправда, впевнений, що Росія ніколи не дасть згоди на таку розстановку сил.

"Україна в цьому випадку також отримає частину контролю над усім майном" Газпрому ". Ми добре розуміємо це питання. Ми розуміємо, що неможливо зробити 50 на 50, тому що "Газпром" ніколи не погодиться з цим, не погодиться Росія. Це такий своєрідний жарт. Що стосується об'єднання на будь-яких інших умовах, це неможливо", - сказав Президент.

Янукович вважає, що злиття обох компаній ніколи не станеться.

"Це неможливо. Якщо говорити, наприклад, про модернізацію газотранспортної системи, це реально. Але це теж питання, яке треба прорахувати. У нас готові пропозиції, ми бачимо етапність проведення цієї модернізації і вважаємо, що учасниками проекту можуть стати країни ЄС, Росія і Україна ", - вважає він.

Янукович готовий віддати Росії принаймні деяку частину контролю над системою, якщо будуть зроблені фінансові вкладення в модернізацію ГТС.

"Будь-який контроль можна отримати тільки за умови вкладення коштів з боку Росії і Європи в реконструкцію існуючої газотранспортної системи. Якщо кошти будуть вкладатися в ту частину, де буде проводитися реконструкція, всі учасники консорціуму отримають свою частину власності. Я вам скажу, що ніяких сенсацій не буде. Ми будемо діяти прагматично і тільки в рамках захисту своїх національних інтересів ", - резюмував глава держави.

Gazeta.ua за матеріалами ВВС

Зараз ви читаєте новину «Янукович пожартував про умову злиття "Нафтогазу" і "Газпрому"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути