четвер, 13 травня 2010 19:19

Міллер і Бойко обговорили об'єднання Газпрому і Нафтогазу

Міллер і Бойко обговорили об'єднання Газпрому і Нафтогазу

Олексій Міллер і міністр палива та енергетики України Юрій Бойко в четвер у Москві обговорили питання, пов'язані з пропозицією голови уряду РФ Володимира Путіна про об'єднання "Газпрому" з "Нафтогазом України".

За словами Міллера, які наводяться у повідомленні "Газпрому", "сьогодні на зустрічі ці пропозиції ми обговорили трохи детальніше".

Міллер переконаний, що об'єднання компаній "абсолютно прагматичне рішення". "Ця ідея зумовлена спільною історією розвитку газової галузі наших країн, зокрема - єдиним газотранспортним комплексом, створеним ще за часів СРСР. Тому природно, що модернізація ГТС України повинна йти у тісному зв'язку з розвитком Єдиної системи газопостачання Росії", - сказав він.

"Українська ГТС з самого початку створена для транспортування російського газу до Європи. А, як відомо, будь-яка труба є цінним активом, тільки якщо вона заповнена газом", - нагадав глава російської компанії.

Глава "Газпрому" заявив, що російська ініціатива не пов'язана з пропозицією реанімувати роботу над проектом консорціуму з управління і розвитку газотранспортної системи України, який зараз активно пропонує українська сторона. "Але пропозиція про об'єднання ніяк не пов'язана з ідеєю створення газотранспортного консорціуму на тристоронній основі з участю Росії, України і європейських компаній. Це інша пропозиція - більш глобальна, більш масштабна", - говорить Міллер.

"Упевнений, що об'єднання двох компаній стане важливою складовою підвищення енергобезпеки Європи поряд з диверсифікацією маршрутів постачання російського газу до Європи. У зв'язку з цим наші плани з будівництва "Південного потоку" залишаються незмінними. Ми плануємо, що до 31 грудня 2015 з'являться значні газотранспортні потужності з постачання російського газу по новому експортному коридору ", - сказав глава "Газпрому" після зустрічі.

З ідеєю об'єднати дві національні газові компанії Путін виступив 30 квітня в Сочі, за підсумками засідання комітету з питань економічного співробітництва російсько-української міждержавної комісії. Українські чиновники вже відповіли, що готові обговорювати ідею об'єднання компаній на рівних умовах, тоді як вартість активів "Нафтогазу" приблизно ушістнадцятеро менша, ніж вартість "Газпрому".

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович заявив, що готовий погодився на об'єднання Нафтогазу і  Газпрому, але на паритетній основі.

Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «Міллер і Бойко обговорили об'єднання Газпрому і Нафтогазу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути