середа, 12 травня 2010 12:09

Клюєв розповів про долю української ГТС і коси Тузла

Клюєв розповів про долю української ГТС і коси Тузла

Плани щодо передачі газотранспортної системи України (ГТС) російському ВАТ "Газпром" відсутні. Про це заявив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв у Верховній Раді в середу.

"Якщо буде стояти питання про ГТС, то мови про те, щоб передати ГТС" Газпрому ", не буде", - сказав він, відповідаючи в парламенті на питання про заплановані російсько-українські угоди про співробітництво.

"Якщо буде мова йти про подальшу долю ГТС, то будемо ставити питання про створення тристороннього газотранспортного консорціуму за участю Євросоюзу, Росії та України", - додав Клюєв.

За його словами, в такому випадку уряд буде виносити в парламент питання про передачу консорціуму ГТС в концесію.

Також перший віце-прем'єр розповів про деякі нюанси української геополітичної сітауціі після підписання угоди про демаркацію державного кордону з РФ 17 травня.

Після підписання угоди між Росією і Україною буде створена група з вивчення питання, що стосується українсько-російського кордону в районі острова Тузла.

"Після підписання угоди про демаркацію державного кордону між Україною і Росією буде створена група відносно цього питання, і в рамках цієї групи буде розроблятися питання в тому числі, і по острову Тузла", - сказав Клюєв, відповідаючи на питання про відповідність дійсності інформації про перегляд питання демаркації українсько-російського кордону в районі Тузли у ході візиту президента Російської Федерації Дмитра Медведєва в Україну.

В українській пресі з'явилася інформація про те, що поряд з угодою про демаркацію сухопутної частини кордону буде також підписано протокол у сфері делімітації морської частини кордону і. зокрема про спільне використання Керченської протоки.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Клюєв розповів про долю української ГТС і коси Тузла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути