середа, 14 серпня 2019 14:35

Посол США сподівається на зустріч Волкера та Суркова щодо України

Посол США сподівається на зустріч Волкера та Суркова щодо України
Посол США Джон Хантсман хоче ініціювати зустріч помічника президента Путіна Владислава Суркова з представником США по питаннях України Куртом Волкером. Фото: day.kyiv.ua

Посол США в Росії Джон Хантсман сподівається, що найближчим часом відбудеться зустріч між помічником президента Росії Владиславом Сурковим і спецпредставником Держдепартаменту США з питань України Куртом Волкером.

Про це пише echo.msk.

"Я говорив із Куртом Волкером. Говорив із ним після його нещодавньої зустрічі, серії зустрічей в Україні, і, звичайно, радив йому, умовляв його приїхати до Москви і провести переговори з Сурковим і низкою інших осіб", - каже Хантсман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли відбудеться ініційована президентом зустріч лідерів "нормандської четвірки"

Посол вважає, що ці переговори допоможуть знайти спільне рішення щодо врегулювання ситуації на сході України.

"Курт Волкер - видатний дипломат. Сурков - видатний дипломат. І я хотів би бачити їх разом тут, у Москві, і, можливо, у нас вийде щось організувати у майбутні тижні. Жодних гарантій тут, зрозуміло, бути не може, тому що це все складні питання, але побачимо, можливо, нам вдасться чогось досягти", - додав Хантсман.

Держдеп США підтримує ініціативу глави української держави Володимира Зеленського щодо розширення "нормандського формату" для переговорів, однак будь-який новий формат вирішення конфлікту на Донбасі потребуватиме домовленості усіх сторін.

Зараз ви читаєте новину «Посол США сподівається на зустріч Волкера та Суркова щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути