пʼятниця, 04 грудня 2020 05:16

Посмертно. Зеленський присвоїв звання Героя України бійцю "Айдару"

Посмертно. Зеленський присвоїв звання Героя України бійцю "Айдару"
Зеленський присвоїв звання Героя України. Фото: Українська правда

Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України посмертно бійцю добровольчого батальйону "Айдар" Ігорю Філіпчуку.

Філіпчука нагороджено "за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові", йдеться у відповідному указі.

Батальйон "Айдар" створений в травні 2014, укомплектований добровольцями з членів організацій "Самооборони майдану" і "Правого сектора". Назва походить від назви річки Айдар, біля якої стався перший бій формування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі триває партизанська війна

Філіпчук загинув 14 серпня 2014 року у боях біля села Хрящувате, Краснодонський район, Луганська область. Під час атаки російських військ, Філіпчук декілька разів виходив з укриття, обстрілюючи танк з гранатомету. Військовий зумів підбити танк, проте зазнав смертельних поранень. У 2015 році його нагороди орденом "За мужність" ІІІ ступеня. Похований на Волині.

Зараз ви читаєте новину «Посмертно. Зеленський присвоїв звання Героя України бійцю "Айдару"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути