четвер, 09 серпня 2018 10:37

Порошенко та Манафорт: експерт озвучив одну з версій

Порошенко та Манафорт: експерт озвучив одну з версій
Пол Манафорт цікавив Петра Порошенка не тільки, як політтехнолог Віктора Януковича, каже політолог Олександра Кочетков. Фото: УНІАН

Петро Порошенко перед минулими президентськими виборами міг співпрацювати з американським політтехнологом Полом Манафортом. Однак навряд чи платив за це з власної кишені.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Олександр Кочетков.

"Порошенко цікавився абсолютно усіма, хто міг би допомогти йому швидко виграти президентські вибори. Якщо відкривається якась можливість - пробує її використати.

Манафорт цікавив Петра Олексійовича не тільки як політтехнолог Януковича. Адже президент і так був достатньо близький до Януковича та його команди, все знав, що у ній відбувається. Порошенко розраховував, що Манафорт є достатньо впливовим у політичних колах США. Щоб лобіював його інтереси.

Без оплати Манафорт 2 кроків не зробить і з крісла не встане. Будь-яка співпраця з іноземним фахівцем такого класу починається від декількох млн доларів і доходить до 50 і вище. Порошенко міг цього і не робити. За нього через офшорні рахунки могли заплатити ті, з ким політтехнолог працював раніше. Хочеш позитивне ставлення та дружні стосунки - допоможи грошима. Тому зараз колишніх "регіоналів" влада не чіпає.

Порошенка не кликатимуть до американського суду для свідчень. Його немає у чому звинувачувати. Він нічого особисто не платив. До того ж президента не чіпають - це повага до посади, політична культура США цього не дозволяє, особливо напередодні виборів. Але якщо щось недобре у цій справі далі вирине, то Вашингтон радитиме Порошенку не балотуватися на наступний термін", - каже Олександр Кочетков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори-2012: українські політики заплатили Манафорту $31 млн

7 серпня на суді колишній діловий партнер американського політтехнолога Пола Манафорта Рік Гейтс заявив, що вони допомагали президенту Петру Порошенку на безоплатній основі.

Водночас, народний депутат від "Блоку Петра Порошенка", керівник виборчої кампанії Петра Порошенка Ігор Гринів заявив, що зустріч із Манафортом була. Однак далі за розмови справа не пішла.

Манафорта звинувачують у відмиванні грошей й ухиленні від сплати податків. Він працював на колишнього президента Віктора Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко та Манафорт: експерт озвучив одну з версій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути