четвер, 09 серпня 2018 08:43

Вибори-2012: українські політики заплатили Манафорту $31 млн

Вибори-2012: українські політики заплатили Манафорту $31 млн
Пол Манафорт консультував Партію регіонів на парламентських виборах 2006 та 2007 років, де ПР займала перше місце. А також на президентських виборах 2010 року, на яких переміг Віктор Янукович. Фото: capital.ua

Колишній голова президентської кампанії Дональда Трампа та екс-радник Віктора Януковича Пол Манафорт у 2012 році отримав від українських політиків $31 млн.

Про це на суді у справі про податкові злочини Манафорта заявив судовий бухгалтер ФБР Морган Магіонос, передає The Washington Post.

"2012 рік, здається, був найбільш прибутковим для Манафорта. Українські політики заплатили йому більше $31 млн. І в 2012-му він найбільше витратив грошей - $9,2 млн, переважно на нерухомість", - свідчила Магіонос.

Загалом за 2010-2014 роки Манафорт отримав $60 млн на закордонні рахунки. Співробітник агентства з внутрішнього оподаткування США Майкл Велш засвідчив, що ці кошти політтехнолог у податкові декларації не вніс. Він також не повідомляв, що має рахунки за кордоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Опозиційний блок" завинив Полу Манафорту $2,4 млн

31 липня в суді в місті Александрія у штаті Вірджинія почали розглядати справу Пола Манафорта - колишнього радника президентської кампанії Дональда Трампа. Політтехнолога звинувачують у банківському шахрайстві й ухиленні від сплати податків, зокрема використанні офшорних рахунків з метою приховати мільйони доларів, отримані, зокрема, за роботу на колишнього президента України Віктора Януковича.

Прийнято вважати, що в Україну Пола Манафорта привіз бізнесмен Рінат Ахметов. Політтехнолог почав працювати з Віктором Януковичем і Партією регіонів в 2005 році, після Помаранчевої революції.

Зараз ви читаєте новину «Вибори-2012: українські політики заплатили Манафорту $31 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути