вівторок, 13 серпня 2013 12:35

Порошенко є першою жертвою євроінтеграції — експерт

Порошенко є першою жертвою євроінтеграції — експерт
Петро Порошенко. Фото: news2000.com.ua

Вибір президента Віктора Януковича на користь євроінтеграції є вимушеним. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

"Особисті відносини із Володимиром Путіним змушують Януковича до такого. Він намагається бути євроінтегратором під тиском обставин. Євроінтеграція — це не те, що робиться за бюрократичними вказівками. Україна нікуди не йде. Вона залишиться на місці. Всередині країни треба побудувати Європу, як колись намагався Олександр Мороз кампанією 2006 року. Гасла були правильними, але вони не дійшли. Реалії, які нас зараз оточують, залишаються безнадійно далекими. За часів Януковича Україна більше наближається до країн Латинської Америки, Азії, аніж до Європи", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У росіян немає претензій до якості цукерок Порошенка - "Укркондпром"

За словами експерта, приєднання України до Європи не відповідає на багато економічних та геополітичних питань.

"Ми вже маємо першу жертву євроінтеграції в особі Петра Порошенка із його "Рошеном". Це тільки початок. За геополітичні помилки президента буде відповідати вся країна. Що ми отримаємо від євроінтеграції? Хіба стане простіше їздити в Європу? Ні. Візи та черги із пересічних українців під посольствами європейських країн так і залишаться. Зате відчинимо ринок, отримаємо повномасштабну торговельну війну із Росією, ще два мільйони нових безробітних. Це невеликий перелік проблем, які ми матимемо у найближчій перспективі", - зауважив Золотарьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Янукович попросив Путіна притиснути Порошенка"

Політолог вважає, що у вересні опозиція може спробувати перешкодити провладній більшості проголосувати євроінтеграційні законопроекти.

"Але це такі "палки в колеса", які не зупинять рух. У парламенті пройдуть якісь дискусії, можуть і поштовхатися. Але я не бачу, щоб були принципові перешкоди у прийнятті, наприклад, того ж закону про прокуратуру", -  зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко є першою жертвою євроінтеграції — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

95

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути