середа, 07 серпня 2013 22:51

Підписання Угоди про асоціацію буде великим авансом для України - експерт

Підписання Угоди про асоціацію буде великим авансом для України - експерт
Тарас Березовець Фото: gart.org.ua

Підписання Угоди про асоціацію з ЄС буде великим авансом для України. Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив політолог Тарас Березовець.

Він нагадав, відповідно до моніторингу, який проводив фонд "Відродження", з 11 вимог ЄС в п'яти було досягнуто помітного прогресу, в чотирьох — поміркованого, і в двох, що стосується вибіркового правосуддя, жодного прогресу зафіксовано не було.

"Україна, якщо вона все-таки підпише Угоду про асоціацію, це буде безпрецендентна ситуація. Тому що інші країни були змушені виконувати (вимоги — ред.). У випадку з Україною це буде величезний аванс і послуга. Але потрібно бути свідомими до того, що взявши на себе це зобов'язання, відкрутитися владі і опозиції не вийде. Тому що це дуже чіткі вимоги, і вони мають бути виконані. Це більше, ніж формальна міждержавна угода, яку підписують. Тому що там буде чіткий механізм моніторингу і санкції по відношенню до України", - сказав політолог.

За його словами, однією з санкцій може бути "список Магнітського".

"Слід розуміти, що ЄС, попри те, що підпише угоду про ЗВТ, буде вдаватися до моментів використання певних накладання обмежень на рух товарів з України. Цей механізм є дієвим. І другий механізм, про який поки що не говорять, - це так званий режим персональних санкцій. Тут ЄС буде орієнтуватися на практику "списку Магнітського", яка запроваджена урядом США. Це той дієвий механізм, який може вирішити багато проблем дуже швидко", - додав Березовець.

Як відомо, Європейський союз розробив 11 критеріїв, виконання яких дозволить Україні підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Зараз ви читаєте новину «Підписання Угоди про асоціацію буде великим авансом для України - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути