субота, 08 грудня 2012 00:52

Попова зачепило те, що уряд не порадився з ним щодо бюджету

Попова зачепило те, що уряд не порадився з ним щодо бюджету
Фото: rbc.ua

На думку очільника Київської міської державної адміністрації Олександра Попова, влада припустилася великої помилки, коли не порадилася із місцевою владою щодо бюджету.

Про це він заявив в ефірі програми "Шустер Live".

"Я 11 років працюю на місцевому рівні. Вийшло так, що я був причетний до прийняття кількох бюджетів. Скажу, що завжди цей документ був політичний, його завжди критикували опоненти, так воно і й повинно бути у нашій країні. Але країна живе, і, я переконаний, буде жити. В 2010 році, коли прийшов уряд Азарова, з державного бюджету 80 мільярдів гривень вилучалося для того, аби обслужити державний борг України. Він з'явився в основному, коли почалася співпраця з МВФ, фінансова економічна криза.  Це приблизно 5 частина нашого бюджету. Тому це наша проблема. Вона є і в Києві. Ми маємо мільярд доларів боргу, і щороку один мільярд гривень йде на обслуговування цього боргу. Це, безумовно, негативно впливає на нашу ситуацію", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День утримання Януковича коштує два мільйони гривень

Разом з тим, Попов вважає, що "бюджет – це не справа тільки прем'єр-міністра і міністерства фінансів. Це справа усіх, бо ми всі від нього залежимо".

Попов нагадав, що раніше бюджет завжди обговорювався на місцевому рівні.

"Я вважаю великою помилкою уряду в цьому році по відношенню до прийняття бюджету: це те, що завжди бюджет обговорювався з місцевими владами і органами місцевого самоврядування. В цьому році Київська міська державна адміністрація дізналася про свої цифри бюджету після того, як він був проголошений. Я вважаю, що це недопустимо і це моя принципова позиція. Якщо є проблеми країні, а вони є, про них треба говорити  і всім разом обговорювати, як виходити із цієї ситуації", - наголосив чиновник.

Попов також зізнався, що Київ за його керівництва завжди міг вибороти собі достатньо коштів.

"Не було б конфлікту у київської адміністрації, громадою і урядом, в питанні бюджету, якби цей процес (консультацій – gazeta.ua) пройшов. В 2010-2012 роках цей процес був, хоча й було різне бачення питань бюджету.  Відверто скажу – були звернення до президента, який завжди нас підтримував. І протягом року ми отримували те, що було потрібно для нормальної роботи нашого міста", - додав Попов.

 

Зараз ви читаєте новину «Попова зачепило те, що уряд не порадився з ним щодо бюджету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути