пʼятниця, 11 лютого 2022 22:11

Понад 10 країн закликали своїх громадян терміново покинути Україну

Понад 10 країн закликали своїх громадян терміново покинути Україну
На території України знаходяться 129 посольств. Фото: pixabay.com

Міністерства закордонних справ низки країн на тлі побоювань повномасштабного вторгнення військ Росії закликали 11 січня своїх громадян терміново залишити Україну.

Відповідні попередження опублікували МЗС Великої Британії, Данії, Норвегії, Нідерландів, Чорногорії, Латвії, Естонії, Північної Македонії та Ізраїлю, яке також оголосило про евакуацію сімей дипломатів і співробітників посольства у Києві.

Раніше аналогічні заклики зробили МЗС Японії, Південної Кореї, Нідерландів і Франції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Все може піти за божевільним сценарієм" - Байден переконує американців покинути Україну

На території України знаходяться 129 посольств і консульських установ іноземних держав, а також представництв міжнародних організацій. Водночас лише п'ять країн офіційно рекомендували дипломатам покинути Україну. Інші представництва працюють у звичайному режимі.

Державний департамент США розпорядився розпочати евакуацію сімей американських дипломатів з України 24 січня. Це називають запобіжними заходами, яких необхідно вжити для безпеки громадян США й державного персоналу. Посольство США в Києві роботу не зупиняє.

В МЗС України таке рішення назвали "надмірною пересторогою". Євросоюз водночас не бачить причин для евакуації родин своїх дипломатів з України і чекає на пояснення від США, чому вони ухвалили таке рішення.

24 січня стало відомо, що Велика Британія слідом за США евакуює частину своїх дипломатів із Києва. Конкретних погроз дипломатам не надходило. У своєму рішенні Лондон орієнтувався на Вашингтон.

Зараз ви читаєте новину «Понад 10 країн закликали своїх громадян терміново покинути Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути