субота, 02 лютого 2008 11:23

Польща переконує НАТО підтримати Україну

Польща переконує країни-члени НАТО підтримати прохання України про приєднання до Плану дій щодо членства в Альянсі.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

"Ми вітаємо рішення України, бо вважаємо, що європейська і євроатлантична перспектива природна для вашої країни. І ми переконуємо наших союзників підтримати прохання України", — зазначив він.

На думку міністра, оптимальний момент для подачі прохання про приєднання до ПДЧ Україна упустила. "Прикро, що лист до генсека НАТО з проханням про приєднання до ПДЧ не підписали років зо два тому, коли пам"ять про помаранчеву революцію була ще дуже жива й була велика симпатія до України", — пояснив він.

Водночас Сікорський не виключив, що Україна має реальні шанси приєднається до ПДЧ на саміті Україна-НАТО в Бухаресті в квітні 2008 року, але закликав українців не розчаровуватися, якщо рішення цього питання буде відкладено.

"Я вважаю, що шанси України на приєднання до ПДЧ у Бухаресті зростають, але я б вас закликав не розчаровуватися, якщо рішення не приймуть на цьому саміті альянсу", — заявив глава МЗС Польщі, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Польща переконує НАТО підтримати Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути