понеділок, 07 травня 2007 12:23

Польща склала список пам"ятників, які будуть знесені

У Польщі чекають, що законопроект, що дозволяє демонтувати монументи часів соціалізму, сьогодні буде переданий до парламенту. В першу чергу, йдеться про пам"ятники, пов"язані із звільненням країни радянськими військами від фашизму.

Вже відомий перелік монументів, що в першу чергу опинилися під загрозою демонтажу. Йдеться про пам"ятник радянсько-польському бойовому братерству у Варшаві, монументі загиблим героям в містечку Шамотули (Велькопольське воєводство), два пам"ятники радянським воїнам в Домброве-Гурнічей. У Катовіце на постаменті, де стояв пам"ятник червоноармійцеві, передбачається поставити новий - президентові США Рональду Рейгану. Під питанням доля монументів у Кракові, Жешуві, Нови-Сонче, Старграде-Щецінському й інших містах.

Одночасно можуть бути перейменовані вулиці та площі польських міст, що носять імена радянських воїнів-визволителів, а також польських державних і партійних діячів соціалістичного періоду. Список таких вулиць вже підготовлений в інституті національної пам"яті та розісланий в місцеві органи влади, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Польща склала список пам"ятників, які будуть знесені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути