Ексклюзиви
середа, 05 грудня 2012 05:00

Польща домовилася з Німеччиною про постачання російського газу через Європу

Польща домовилася з Німеччиною про постачання російського газу через Європу
ФОТО: lenta.ru

"Імперіалістична газова політика путінської Росії змушує Європу змінювати закони енергетичної географії. В кінці листопада цього року Польща та Німеччина підписали угоду про постачання газу з німецької території на територію Польщі шляхом зміни напрямку потоку транзитного газу, що надходить по трубопроводу Ямал-Європа", - пише InoPressa з посиланням на Legno storto.

"Відповідно до домовленості будуть внесені зміни в функціонування газопроводу, що використовувався з 1993 року для поставки російського газу в Європу, - пояснює автор. - Польща пішла на це з двох причин. Перша пов'язана з диверсифікацією напрямів поставок. Зміна напрямку потоку в газопроводі Ямал-Європа дозволить Польщі імпортувати газ, який Росія експортує на німецьку територію по газопроводу "Північний потік", побудованому в обхід Польщі та інших політично ворожих для Кремля країн. Друга причина пов'язана із застосуванням Третього енергетичного пакету ЄС".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна прийматиме азербайджанський газ через LNG-термінал

"Рішення про те, щоб отримувати газ не зі сходу, а з Німеччини, першою прийняла Україна. Київ, зважаючи на договірну війну з Москвою, вирішив скоротити імпорт цієї сировини з Росії, збільшивши використання вугілля і сирої нафти, а також підписавши договір з Німеччиною про імпорт газу з Німеччини через Польщу та Угорщину", - зазначає автор статті.

"Щоб знизити залежність від Москви, Польща почала будівництво терміналу з прийому зрідженого природного газу в Свиноуйсьце, у Померанії, щоб імпортувати газ, куплений у Норвегії, Катарі, США. Крім того, Польща збільшує інвестиції у видобуток горючих сланців", - додає автор.

Зараз ви читаєте новину «Польща домовилася з Німеччиною про постачання російського газу через Європу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути