вівторок, 27 листопада 2012 09:41

"Газпром" домовився про постачання газу турецьким компаніям через Україну

"Газпром" домовився про постачання газу турецьким компаніям через Україну
До цього була річна перерва в поставках газу "Газпромом" турецьким компаніям. Фото: wikipedia.org

ВАТ "Газпром" протягом 30 років постачатиме газ турецьким приватним компаніям Akfel, Bosphorus і Kibar. Компанія Bati Hatti закуповуватиме газ протягом 23 років.

Раніше компанії узгодили з "Газпромом" закупівлі 6 млрд куб. м газу на рік через західну гілку, яка проходить через Україну, Румунію, Болгарію і досягає Туреччини. Потужність гілки становить 14 млрд куб. м газу на рік.

"Угода дуже важлива для "Газпрому". Туреччина завжди була важливим і стабільним партнером для нас", - заявив представник російської компанії.

До цього була річна перерва в поставках газу "Газпромом" турецьким компаніям. Тоді турецька газова компанія Botas не продовжила 25-річний контракт, що закінчується в кінці 2011 року, через суперечку про ціну палива.

/media/video/469379/1_469379.mp4

Нагадаємо, президент Віктор Янукович заявляв, що Україна має намір поглибити співпрацю з Туреччиною в енергетичній галузі.

Зазначимо, в середині листопада міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко заявив, що Україна має газові сховища, які можуть бути основою для будівництва Трансанатолійского газопроводу. Він підкреслив, що Україна хоче стати активним учасником регіональних енергетичних проектів, у тому числі - Трансанатолійского газопроводу.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" домовився про постачання газу турецьким компаніям через Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути