четвер, 22 листопада 2012 04:52

Українська влада не зацікавлена подавати до суду на "Газпром" – експерт

Українська влада не зацікавлена подавати до суду на "Газпром" – експерт
За словами експерта, Бойко зараз думає лише про те, як отримати підвищення. Фото: ІТАР-ТАСС

Україна має шанси в арбітражному суді щодо перегляду ціни на російський газ лише в тому випадку, якщо є політична воля, зацікавленість і відповідно персони, які її уособлюють в українській владі.

Про це сказав на прес-конференції незалежний експерт Олександр Нарбут.

"У першу чергу я маю на увазі президента, який, на мою думку, є в деякій мірі заручником того Уряду й того кадрового розкладу, який він сам же й сформував. А також прем'єр-міністра й безпосередньо керівника енергетичного сектору, тобто міністра енергетики й вугільної промисловості Юрія Бойка. На мою думку, Бойко не зацікавлений і практично нічого не робить для того, щоб підстави української сторони подавати в суд на "Газпром" перетворилися в дії", – зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні саме час тиснути на "Газпром", але влада не наважується - експерти

За його словами, неодноразові заяви влади, зокрема про готовність України звертатися до Стокгольмського арбітражу, не тільки не перетворилися в конкретні дії, а й просто дискредитували ці наміри.

"Оскільки, говорячи, але не роблячи, людина таким чином, тим більше високопосадовець, практично демонструє свої істинні наміри. Тому справжні наміри чинного уряду й тих людей, які сьогодні відповідають за ці дії – це максимально втриматися у власних кріслах. А також, за можливості, особливо це стосується діючого міністра, опинитися на деякому підвищенні відносно тієї позиції, яку він сьогодні займає", – заявив Нарбут.

Він також додав: "Деякий час цими проблемами займався й нинішній секретар Ради національної безпеки й оборони Андрій Клюєв на посаді першого віце-прем'єра. Але якогось значного успіху ця його робота не мала, не дивлячись на те, що він мав особисте доручення відповідати за реформи нафтогазового сектору. Реформа стоїть, і ніяких реальних ознак реформування цього сектору ми на сьогодні не маємо".

Зараз ви читаєте новину «Українська влада не зацікавлена подавати до суду на "Газпром" – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути