четвер, 08 листопада 2012 17:14

Домовитись з Росією про дешевий газ не вдасться. До Бойка є питання - "регіонал"

Домовитись з Росією про дешевий газ не вдасться. До Бойка є питання - "регіонал"
Володимир Зубанов каже, що Росія не хоче компромісів. Фото: glavcom.ua

Росія ніколи не поступиться Україні в питанні про знижку на газ.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив народний депутат від фракції партія регіонів Володимир Зубанов.

"З якого переляку Росія буде зменшувати ціну на газ для України? Їх все влаштовує. Тим більше, що на Росію насувається ще більша економічна криза, ніж на Україну. Звісно, там на рахунку кожна копійка", - сказав він.

За його словами, не варто довіряти обіцянкам Росії знизити вартість газу в разі приєднання України до Митного союзу або Євразійського союзу.

"Росіяни пропонують вступати до Митного союзу та Євразійського союзу. Що таке Євразійський союз? Ніяких документів по ньому не розроблено. А якщо подивитися на статут Митного союзу, то там керуючий орган тільки один, і Росія має в ньому 57% голосів. Про які там ціни можна домовлятися? Сьогодні домовимося, а завтра цей наднаціональний орган прийме зовсім інше рішення. Росія не хоче компромісів і каже: "Ні, хлопці, ніякої державності, вступайте до нас". Але я думаю, що в Україні достатньо відповідних кадрів, щоб проводити ефективну енергетичну політику", - наголосив Зубанов.

Політик зазначив, що Україна має знижувати обсяги споживання газу.

"Думаю, що ми недостатньо рішуче вживаємо заходи, щоб отримати енергетичну безпеку. Це питання до Міністерства енергетики та вугільної промисловості взагалі та Юрія Бойка зокрема. Нам треба лише знижувати обсяги газу, який ми споживаємо, іншого виходу немає. З кожним місяцем маємо споживати все менше. Бойко каже, що ми споживаємо менше, але ж є спад в економіці - звісно, підприємства споживають менше газу", - вважає Зубанов.

Розповідаючи про те, як саме Україна має досягти енергетичної незалежності, "регіонал" сказав:

"Треба швидше переходити на вугілля, повністю завантажити атомні електростанції, займатися енергозаощадженням, використовувати скраплений газ - будувати LNG-термінал, використовувати метан".

Нагадаємо, сьогодні глава зовнішньоекономічного департаменту "Газпрому" Павло Одеров заявив, що компанія не бачить підстав для перегляду цін на газ для України.

Зараз ви читаєте новину «Домовитись з Росією про дешевий газ не вдасться. До Бойка є питання - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути