Ексклюзиви
середа, 22 вересня 2010 13:28

Політологи із Західної України відповіли Табачнику на "печерний націоналізм"

Політологи із Західної України відповіли Табачнику на "печерний націоналізм"
Західноукраїнські політологи радять не звертати уваги на висловлювання міністра освіти і науки Дмитра Табачника. Експерти називають це політичним замовленням.

Gazeta.ua звернулась до політологів зі Львова, Закарпаття та Івано-Франківська з проханням прокоментувати позицію Дмитра Табачника про те, що Західна Україна є печерним заповідником націоналізму.

Директор політичних досліджень у Львові Анатолій Романенко:

"Призначення Табачника на посаду міністра освіти викликало різку оцінку, обурення з Західної України, тому чекати зараз на любов від нього нема чого. Чому він так налаштовує проти себе львів"ян, називаючи їх печерним заповідником націоналізму, - це все конфронтаційна техніка".

Керівник Закарпатського інституту політичних досліджень Віктор Пащенко:

"В період політичних перегонів у політиків прокидаються найпримітивніші інстинкти. Мені особисто вони нагадують бика під час гону, коли його нічого більше не цікавить, тільки як здобути самку. Боротьба природна, але примітивна. Коментувати вислови Табачника з точки зору здорового глузду не приходиться. Переконаний, що міністр виконує на своїй посаді певну функцію. Комусь робить рейтинг. Його погляди і думки підтримує дехто з електорату Партії Регіонів. Йдуть вибори. Політики, які зараз балотуватимуться, добре знають настрої електорату. На Сході підтримуватимуть висловлювання Табачника, на Заході заперечуватимуть. Це така гра. Навіть не впевнений, що сам міністр має таку думку, про яку пише. Це чиєсь замовлення. Тому і на посаді його також хтось так довго тримає. От як Жириновського в російській політиці".

Василь Марчук, завідувач кафедри політології Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника:

"Сама ідеологія націоналізму, настільки прогресивна, що на ній тримається вся Європа. Росія настільки самодостатня, тому, що у ній також вирує націоналізм. То чому в Україні його не повинно бути? Думаю, Дмитру Табачнику, як професору, треба добре вивчити ідеології націоналізму, а вже потім висловлюватись. Те, що він вже вкотре намагається спровокувати Західну Україну, думаю ніщо інше, як політичне замовлення. І Табачник його успішно виконує. Не варто на нього серйозно реагувати. Україна була і буде соборною і унітарною державою. Ніхто нікуди від"єднуватись не збирається, тому про таке навіть не варто говорити. Якщо міністр так висловлюється, значить має в цьому якусь особисту вигоду".
Зараз ви читаєте новину «Політологи із Західної України відповіли Табачнику на "печерний націоналізм"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

423

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути