вівторок, 21 вересня 2010 08:13

Андрухович не хоче друкувати книжки в одному видавництві з Табачником

Андрухович не хоче друкувати книжки в одному видавництві з Табачником

Письменник Юрій Андрухович відмовився від співпраці з видавництвом, у якому також друкуються книги нинішнього міністр освіти та науки Дмитра Табачника.

Про це розповів сам письменник під час презентації своєї книги "Моя остання територія" в суботу в рамках Форуму видавців у Львові, повідомляє ZAXID.NET.

"Я позавчора розмовляв з директором одного з видавництв і він сказав мені, що книжки Табачника чудово продаються і є однією з найуспішніших позицій в його видавництві. При чому, тут, на Заході, значно краще (продаються, - ред.), ніж там, на Сході. Тобто на Заході Табачника люблять більше, ніж на Сході", - зазначив Андрухович.

"Видавець чує нюхом, що народ буде купувати книжки цього автора і видає його, а мені це може не подобатись і я в цього видавця більше не видаюсь, бо звик до прискіпливого відбору", - додав письменник.

Андрухович навів приклад з німецьким видавництвом у якому виходять його книжки.

"Складно сказати, що це видавництво витримує якусь ідеологічну лінію чи партійну, але жоден момент непорядності серед авторів там не може бути. Якщо такий з"являється, то інші автори влаштовують демарш. Тому, що там є філософія не отримання грошового прибутку за книжки, а творення певного середовища, хай не однодумців, але людей, які себе взаємодоповнюють і які несуть один перед одним відповідальність за те, що вони роблять", - розповів він.

"Оцей приклад мене свого часу вразив і я подумав, чому б це не почати прищеплювати в нас, чому все виправдовувати тільки тим, що от, видавець, молодчина, досяг комерційного успіху і йому, власне кажучи, начхати що він видав під обкладинкою, а головне – комерційний успіх", - зазначив Андрухович.

Нагадаємо, на сторінках Frankfurter Allgemeine Zeitung Юрій Андрухович висловив думку, що "сьогоднішня Україна є змістовним навчальним посібником на тему "неміцність демократії або як нас знову ведуть до диктатури". А "СБУ перетворюється на політичного цербера".
Зараз ви читаєте новину «Андрухович не хоче друкувати книжки в одному видавництві з Табачником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути