субота, 16 січня 2016 08:00

Політолог пояснив, що буде після провалу "особливого статусу"

Політолог пояснив, що буде після провалу "особливого статусу"
УНІАН

Якщо Верховна Рада провалить голосування за зміни до Конституції щодо особливого самоврядування на Донбасі — це не матиме катастрофічних наслідків. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Таран.

"Якщо ми говоримо про імплементацію Мінських угод, то їх прийняття чи неприйняття кардинально ситуації не змінить. Бо навіть попередні домовленості, які були у рамках Мінську-1 чи Мінську-2, не виконуються. Росія далі веде бойові дії, озброює терористів, не надала контролю за кордоном для українських військових", - пояснив він.

За словами експерта, у разі неприйняття змін "Путін буде закидати, що Україна не здатна реалізувати Мінськ-2".

"Хотів би нагадати. Зміни до Конституції — це 11 пункт. А перед ним ще є 10, які мала виконати Росія. Тому Україна може спокійно говорити: "Ми ще зможемо робити такі зміни, коли прийде час. А зараз перед цим виконуємо перші десять. Зупинимо бойові дії, відведемо важке озброєння, допустимо українську армію на ці території, повернемо контроль над кордоном і так далі". Тому нічого страшного не буде", - сказав Таран.

Водночас політолог вважає: західні партнери такий сценарій зустрінуть "не дуже позитивно". "Бо чекають на якесь вирішення цих проблем. Але вони не будуть мати якихось катастрофічних наслідків. Бо Україна завжди може пояснити — зміни до Конституції ми можемо переглянути ще раз", - додав він.

Експерт прогнозує, що в Раді не назбирається голосів за необхідне рішення.

"Єдиний негатив — що не завершать реформу децентралізації. Ми повинні розуміти, що сьогодні йде політична боротьба не за реформи в країні, а за владу. Тому 300 голосів ми не побачимо. Сьогодні їх достатньої кількості немає", - резюмував він.

Нагадаємо, депутати продовжили третю сесію Верховної Ради до лютого 2016 року, на якій мають розглянути зміни до Конституції. 31 серпня парламент у першому читанні підтримав децентралізацію. Для затвердження у другому читанні потрібно 300 голосів.

Зараз ви читаєте новину «Політолог пояснив, що буде після провалу "особливого статусу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути