Ексклюзиви
вівторок, 25 травня 2021 10:27

Політолог пояснив, чому "слуги народу" зволікали з виключенням Шевченка

Політолог пояснив, чому "слуги народу" зволікали з виключенням Шевченка
"По Шевченку стало зрозуміло, що все так закінчиться", каже політолог Володимир Фесенко. Фото: "Главком"

У "Слузі народу" коливалися, чи виключати народного депутата Євгенія Шевченка. З рішенням затягнули, бо фракція неоднорідна й у депутатів різні думки. Про це Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Чому виключили саме зараз, зрозуміло – арешт білоруського опозиціонера таким протиправним шляхом, як захоплення літака – це стало останньою краплею. Події обурили багатьох людей, які коливалися, чи виключати Шевченка. На членів фракції також уплинула позиція президента України", – говорить Фесенко.

І додає: "Фракція – велика. Там є різні думки. А що більша фракція, то більше проявляється неоднорідність. Таке було в "Нашій Україні", "Блоці Юлії Тимошенко", навіть у "Партії Регіонів", схожа ситуація була у "Блоці Петра Порошенка" – там була внутрішня опозиція, яка 2015 року фактично виступила проти Порошенка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна зупиняє авіасполучення з Білоруссю

Політолог також зазначає, що великих скандалів у "слуг" стало менше після гучних виключень.

"Зокрема, після виключення людей, які були внутрішньою опозицією, як Дубінський, який голосував найчастіше всупереч позиції фракції. Щодо Шевченка стало зрозуміло, що все так закінчиться. Перед нардепами зараз стало питання – або теж вставати в опозицію й покинути фракцію, або бути дисциплінованим. Фракція стала солідарнішою, рівень дисципліни зріс", – говорить Фесенко.

Політолог також коментує, чому "слуги" не зібралися на засідання для голосування.

"Така практика "слуг народу" – вони здебільшого ухвалюють рішення через онлайн-голосування. Найголовніші рішення ухвалюють на засіданнях фракції. Але часто голосують у поточному режимі. У такий спосіб діють ще з кінця 2019 року. Регламент Верховної Ради не регламентує внутрішню діяльність фракцій. Це регулює статут партії, є внутрішні документи фракцій", – говорить Фесенко.

Народного депутата від "Слуги народу" Євгенія Шевченка виключили з фракції. У "СН" заявили,що нардеп завдав шкоди міжнародному іміджу України.

Білорусь екстрено посадила літак Ryanair, повідомивши про мінування. Після посадки лайнера був затриманий опозиційний журналіст, якого білоруська влада звинувачує у тероризмі.

Коли в Білорусі затримали засновника опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича, Шевченко вихваляв самопроголошеного президента країни, диктатора Олександра Лукашенка.

20 квітня Шевченко в Мінську зустрічався з Лукашенком. Позаторік "слуга народу" на кремлівському телеканалі розповідав про "радикально налаштованих націоналістів". У лютому він їздив на зустріч до самопроголошеного президента Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Політолог пояснив, чому "слуги народу" зволікали з виключенням Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути