Ексклюзиви
середа, 15 серпня 2012 12:11

Спецтема: Луценко за ґратами

По другій справі Луценка можуть виправдати - Кармазін

По другій справі Луценка можуть виправдати - Кармазін
Юрій Кармазін каже, що влада хоче подобатись Заходу. Фото: elektorat.te.ua

Влада звільнила Іващенка, бо у його діях не було складу злочину, переконаний народний депутат від блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Юрій Кармазін.

Таку думку він висловив у коментарі для Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Валерія Іващенка випустили на свободу

"Ця справа є чистим політичним замовленням, тому він мав бути звільнений, - зазначає "нунсівець". - Інше питання, що він не виправданий, ув'язнення замінено випробувальним терміном. Мені здається, що цим влада хоче пом'якшити удар по опозиції і показати Європі якусь цивілізованість".

Це рішення не означає, що команда Януковича припинила політичні репресії, вважає Кармазін.

"Українська влада починає лавірувати і хоче подобатися Заходу, - каже нардеп. - Це така загальна тенденція в оточенні президента. У його команді починають зріти різні думки, люди замислюються над тим, що принесла їм ця партія війни. Крім неприємностей, влада нічого не одержала. Але переконувати президенти ніхто не наважується".

На думку Кармазіна, послаблення для Іващенка не вплине на долю інших політв'язнів, зокрема, екс-прем'єрки Юлії Тимошенко та екс-міністра Юрія Луценка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За справу Іващенка можуть покарати Кузьміна — політолог

"Янукович прийняв остаточне рішення, порівнявши Юлію Тимошенко з опальним російським олігархом Михайлом Ходорковським. Вважає, якщо Ходорковський у Росії сидить, то і Тимошенко має тут сидіти. Він тільки плутає дві речі. По-перше, Тимошенко — не Ходорковський, за неї проголосували 11 мільйонів громадян, а за Ходорковського ніхто не голосував. По-друге, Янукович — не Путін, а Україна — не Росія, тут треба поводити себе адекватно, а не діяти за аналогією".

По другій справі Юрія Луценка можуть виправдати, припускає нардеп.

"Я був на процесі Луценка, там усе притягнуто за вуха. Нема не тільки складу, а й події злочину. Тому я допускаю, що влада може піти на його виправдання у цій справі. Бо є вирок по попередній — 4 роки. Вони хочуть якомога швидше прибрати його подалі з очей і вивести в колонію у Чернігівську область, аби поставити на цьому крапку. Але крапки не буде доти, доки Луценко не буде виправданий по усіх справах і звільнений", - резюмує Юрій Кармазін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнення Іващенка не є початком "відлиги" - політолог

Нагадаємо, колегія суддів Апеляційного суду Києва звільнила з-під варти колишнього виконувача обов'язків міністра оборони Валерія Іващенка. Ув'язнення йому замінено відстрочкою з випробувальним терміном 1 рік.

У лютому 2012 року Печерський суд засудив Юрія Луценка до 4 років позбавлення волі за незаконне оформлення на службу в департамент оперативної служби МВС водія Леоніда Приступлюка, сприяння його просуванню по службі, виділення йому квартири, а також розтрату бюджетних коштів під час святкувань Дня міліції у 2008-2009 роках. Нині його судять за те, що він, будучи міністром МВС, незаконно санкціонував стеження за одним з фігурантів справи про отруєння Віктора Ющенка – водієм колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентином Давиденком.

Зараз ви читаєте новину «По другій справі Луценка можуть виправдати - Кармазін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути