вівторок, 14 серпня 2012 17:42

За справу Іващенка можуть покарати Кузьміна — політолог

За справу Іващенка можуть покарати Кузьміна — політолог
Володимир Бондаренко каже, що Іващенка судили несправедливо, тепер когось точно покарають. Фото: bigmir.net

Справа Валерія Іващенка є відлунням прихованої боротьби між генпрокурором Віктором Пшонкою та його заступником Ренатом Кузьміним.

Таку думку в коментарі для Gazeta.ua висловив  керівник Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимир Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іващенка відпустили під тиском європейських спостерігачів - Захаров

"Конкретних доказів вини Іващенка не було, він просто потрапив "під роздачу" розборок з опозицією, - зазначає політолог. - На ньому відпрацьовувалася технологія звинувачень і ув'язнень колишніх урядовців. Коли побачили, що у цій справі "перегнули палку", то вирішили його відпустити. Але тепер виникає колізія: людина майже 2 роки провела за ґратами і може звернутися до Європейського суду з прав людини з вимогою компенсувати заподіяну моральну шкоду".

На думку фахівця, справа Іващенка з самого початку виглядала непереконливою.

"Іващенко — не політичний борець, він не збирався переходити в жорстку опозицію до режиму Януковича, як Юлія Тимошенко. Тому незрозуміло, навіщо так вчинила з ним діюча влада. Тепер хтось має бути покараний — той, хто санкціонував відкриття кримінальної справи щодо нього. У Генеральній прокуратурі іде боротьба між генпрокурором Віктором Пшонкою і його заступником Ренатом Кузьміним. Очевидно, Кузьмін займає занадто самостійну позицію. Можливо, він і постраждає. Якщо це робилося без узгодження з генеральним прокурором, то він не потерпить такого завершення справи. Тож над Кузьміним завис дамоклів меч покарання".

Нагадаємо, колегія суддів Апеляційного суду Києва звільнила колишнього тимчасово виконуючого обов'язки міністра оборони України Валерія Іващенка від відбування основного покарання — 5 років позбавлення волі. Його замінили іспитовим строком на один рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іващенка відпустили, бо він не політик — Карасьов

2 квітня 2012 Печерський районний суд Києва засудив Іващенка до 5 років позбавлення волі з позбавленням на три роки права займати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків в установах, підприємствах та організаціях усіх форм власності, і з позбавленням 2-го рангу держслужбовця. Іващенка звинувачували у перевищені службового становища під час підписанні плану санації Феодосійського судно-механічного заводу у 2009 році. Цим документом була передбачена реалізація державного майна, в тому числі трьох причалів, бомбосховища та будівлі, яке забезпечувало розміщення і зберігання мобілізаційних матеріальних резервів.

Зараз ви читаєте новину «За справу Іващенка можуть покарати Кузьміна — політолог ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути