вівторок, 14 серпня 2012 15:35

Апеляційний суд скасував вирок Іващенку - дали рік умовно

Апеляційний суд скасував вирок Іващенку - дали рік умовно
Валерія Іващенка звільнили від покарання - 5 років позбавлення волі. Фото: news2000.com.ua

Колегія суддів Апеляційного суду Києва звільнила колишнього тимчасово виконуючого обов'язки міністра оборони України Валерія Іващенка від відбування основного покарання.

Таке визначення колегія суддів Апеляційного суду Києва оголосила у вівторок після розгляду апеляції Іващенка на вирок Печерського райсуду, яким він був засуджений до 5 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іващенка може врятувати лише міжнародна спільнота – експерт

"Звільнити Іващенко від відбування основного покарання з іспитовим строком на один рік", - сказала головуюча суддя Ольга Юрдига, оголошуючи рішення суду після розгляду апеляції.

При цьому він підкреслила: "Звільнити Міхєєва (колишній керівник санації Феодосійського судномеханічного заводу Сергій Міхєєв - ІФ) і Іващенко".

Як повідомлялося, 12 квітня 2012 Печерський районний суд Києва засудив Іващенко до п'яти років позбавлення волі з позбавленням на три роки права займати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків в установах, підприємствах та організаціях усіх форм власності, і з позбавленням 2-го рангу держслужбовця. Відповідно до вимоги статті 82 КК в термін відбуття покарання засудженого Іващенко враховано термін його попереднього ув'язнення, починаючи з 21 серпня 2010 року. Захист Іващенка і сам підсудний не згодні з вироком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У справі Іващенка взагалі немає складу злочину - адвокат

Іващенко в листопаді 2009 року, займаючи посаду тимчасово виконуючого обов'язки міністра оборони України, підписав складений керуючим санацією Феодосійського судномеханічного заводу план санації. Цим документом передбачена реалізація державного майна, в тому числі трьох причалів, бомбосховища та будівлі, яке забезпечувало розміщення і зберігання мобілізаційних матеріальних резервів.

Зараз ви читаєте новину «Апеляційний суд скасував вирок Іващенку - дали рік умовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути