Ексклюзиви
пʼятниця, 24 жовтня 2008 16:52

Плющ розповів, чим йому подобається Ахметов

Плющ розповів, чим йому подобається Ахметов

Народний депутат від НУНС, екс-секретар РНБО Іван Плющ розповів про історію свого знайомства з бізнесменом і політиком Рінатом Ахметовим.

"Якщо попорпатися в архівах, то, здається, в 2002 році я сказав: "Я знаю, хто такий Пінчук. Я не знаю, хто такий Ахметов. Але це - люди майбутнього. Коль ми сказали "А" (Ринок), то "Б" означає тих людей, хто буде цим займатися". І ось лечу я на початку 2006 року до Донецька. Беру якусь одну газету, а там: "Дебют Ахметова в політиці". Я швиденько вчитався - а це виклад. Я сходжу в Донецьку, попросив замглави обладміністрації знайти мені стенограму. Дослівно процитувати не можу, але пам"ятаю, що там було: "Чому я йду в політику? Тому що хочу, щоб Україна стала європейською державою. Чому я йду в політику? Ось коли 10 років тому я взяв "Шахтар" і говорив, що я його виведу в європейську лігу, мені ніхто не вірив. От так я хочу, щоб і Україна увійшла до європейської еліти". І так далі. Йому ставлять питання про мову, і він відповідає: "Звичайно ж, держава Україна повинно мати українську мову. Але це абсолютно не означає, що я не повинен говорити на тій мові, на якій я хочу говорити". І приводить приклад Швейцарії. Я собі думаю: "От молодец! Настільки відверто, настільки тямущо!", - розповів Плющ.

"До цього я Ріната бачив лише один раз, в 2003 році. Але я з ним не був знайомий. І в Донецьку я з ним тоді не зустрівся. Але приїжджаю до Києва і говорю Фімі (Звягільському): "Фіма, ти дружиш з Рінатом?". Він говорить: "Так". Я йому: "Передай, що я хочу з ним зустрітися". І я зустрічаюся з Рінатом. І ось я вам зараз дивлюся в очі і хочу сказати: я пройшов велику школу і бачив дуже багато людей: від найвищих до середніх і так далі. І у цієї людини є такі завдатки. У спілкуванні з ним від нього зайвого слова не почуєш. Адже зайві слова з"являються, коли не вистачає аргументів переконувати, ти їх шукаєш, намотуєш. У нього цього немає", - сказав Плющ в інтерв"ю Обкому.

Зараз ви читаєте новину «Плющ розповів, чим йому подобається Ахметов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути