четвер, 10 грудня 2020 16:25

Планують створити житлово-комунальну інспекцію для перевірки тарифів

Планують створити житлово-комунальну інспекцію для перевірки тарифів
Для перевірки якості послуг та стану будинків інспектори здійснюватимуть планові та позапланові перевірки. Фото: pixabay.com

В Україні планують створити Державну житлово-комунальну інспекцію для захисту споживачів. У ВР зареєстрували законопроєкти, які передбачають створення інспекції, котра має здійснювати державний контроль за стандартами та нормами у сфері ЖКГ.

За словами заступниці міністра розвитку громад та територій Наталії Хоцянівської, галузь ЖКГ протягом багатьох років залишається проблемною, повідомляє урядовий портал.

"Споживач є незахищеним. Із початку року до міністерства надійшло понад 2 тисячі звернень громадян з питань ЖКГ. Орган контролю у такій важливій галузі відсутній. Житлово-комунальна інспекція має виступити арбітром у відносинах споживача з виконавцями послуг", - сказала Хоцянівська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям заборонили переходити на індивідуальне опалення

До компетенції інспекції увійде перевірка надання ЖКП, зокрема з тепло-, водопостачання та водовідведення, поводження з відходами, управління багатоквартирними будинками. Також вона перевірятиме економічне обґрунтування тарифів на послуги ЖКГ.

Для перевірки якості послуг та стану будинків інспектори здійснюватимуть планові та позапланові перевірки. А також здійснюватимуть контроль за відповідальним користуванням послугами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борги українців за комуналку зросли на 1,7 млрд

На сьогодні відповідальність за економічну обґрунтованість тарифів покладається на органи місцевого самоврядування. Однак відсутність контролю за ціноутворенням у сфері ЖКП призводить до зловживань.

Зараз ви читаєте новину «Планують створити житлово-комунальну інспекцію для перевірки тарифів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути