середа, 25 листопада 2020 14:44

У сфері ЖКГ планують запровадити нові штрафи: кого змусять платити

У сфері ЖКГ планують запровадити нові штрафи: кого змусять платити
Пропонують упровадити статті, які передбачають покарання за порушення в житлово-комунальній сфері. Фото: pixabay.com

На сьогодні відповідальність за економічну обґрунтованість тарифів покладається на органи місцевого самоврядування. Однак відсутність контролю за ціноутворенням у сфері ЖКП призводить до зловживань.

Щоб вирішити цю проблему, до Верховної ради внесено 2 законопроєкти, які могли б усунути ці недоліки (№4403 і №4404), повідомляє finance.ua.

У законопроєкті №4403 пропонують: запровадити дієвий та ефективний державний контроль за дотриманням вимог і правил у сфері ЖКГ; внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення (запровадити відповідальність за порушення законодавства у сфері ЖКГ), а також створити для цього Державну житлово-комунальну інспекцію і наділити її відповідними контрольними функціями та повноваженнями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки платять за електроенергію в країнах ЄС

Інший проєкт закону (№4404) передбачає внесення змін до КпАП у частині встановлення відповідальності за порушення.

Пропонують запровадити статті, що передбачають покарання за порушення в житлово-комунальній сфері. Санкції стосуватимуться не лише посадових осіб і підприємств, що надають комунальні послуги, а й споживачів цих послуг.

Планують запровадити низку штрафів: за порушення строків встановлення або заміни засобів вимірювальної техніки вузлів комерційного обліку; ухилення від укладення договору про надання послуги з поводження з побутовими відходами; за порушення законодавства щодо користування та утримання приміщеннями житлових будинків і гуртожитків та прибудинкових територій.

Регулювання ринку тепла і води - це не тільки встановлення тарифу, а й перевірка використання коштів і захист споживачів.

Зараз ви читаєте новину «У сфері ЖКГ планують запровадити нові штрафи: кого змусять платити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути