субота, 03 вересня 2011 10:31

Питання про об'єднання "Нафтогазу" і "Газпрому" не розглядається - Янукович

Питання про об'єднання "Нафтогазу" і "Газпрому" не розглядається - Янукович

Україна не розглядає питання об'єднання "Нафтогазу" і "Газпрому" заради знижки на газ, заявив український президент Віктор Янукович.

"Це питання не розглядається", - заявив Янукович, відповідаючи на питання журналістів, чи розглядається питання об'єднання "Нафтогазу Україна" і "Газпрому" заради знижки на газ, що поставляється Росією.

Напередодні прес-секретар прем'єр-міністра РФ Дмитро Пєсков заявив, що російська сторона не має наміру втручатися в плани Києва щодо реформування "Нафтогазу Україна", але виходить з того, що у компанії повинен залишитися правонаступник за діючими міжнародними угодами.

У Москві, за словами Пєскова, виходять з того, що "за будь-якої реорганізації - юридичної або іншого характеру - у компанії повинен залишитися правонаступник, якому мають бути передані права та обов'язки за існуючими міжнародними угодами".

"Поки ж перегляд цих угод, про який згадувала сьогодні українська сторона, може супроводжуватися лише реалізацією ініціативи щодо злиття "Нафтогазу" і "Газпрому", про що вже заявляла російська компанія", - сказав прес-секретар глави російського уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович наказав Азарову реформувати "Нафтогаз"

Раніше в п'ятницю прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що запланована урядом реструктуризація "Нафтогазу Україна" призведе до перегляду підписаних ним газових угод з "Газпромом".

"Нафтогаз Україна" як суб'єкт господарювання припинить своє існування, буде ліквідаційний період, і через певний час після настання всіх необхідних формальностей будуть діяти на цьому ринку зовсім інші нові компанії", - сказав він журналістам.

Азаров повідомив, що в даний час в уряді працюють над структурою "Нафтогазу".

"Цілком очевидно, що буде самостійна газодобувна компанія, самостійна компанія, яка займатиметься транзитом газу, і навіть в силу цього потрібно переукладати відомі угоди (підписані з "Газпромом" у січні 209 року - ред.), оскільки з'явиться новий суб'єкт господарювання", - пояснив український прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні доведеться судитися за газ

Глава правління "Газпрому" (РТС: GAZP) Олексій Міллер у відповіді на заяву Азарова погодився з перспективами реструктуризації "Нафтогазу України" і перегляду контрактів - але тільки за сценарію злиття з "Газпромом".

"Звичайно, після злиття з "Газпромом" "Нафтогаз Україна" як суб'єкт господарювання припинить своє існування, буде ліквідаційний період, і через певний час після настання всіх необхідних формальностей буде діяти на цьому ринку зовсім інша нова компанія. І в силу цього всі угоди, які існують на сьогоднішній момент, будуть переглянуті", - повідомив журналістам Міллер.

Зараз ви читаєте новину «Питання про об'єднання "Нафтогазу" і "Газпрому" не розглядається - Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути