пʼятниця, 02 вересня 2011 14:32

Реструктуризація "Нафтогазу" не вписується у монопольні плани "Газпрому"?

Реструктуризація "Нафтогазу" не вписується у монопольні плани "Газпрому"?

ВАТ "Газпром" не зацікавлене у реструктуризації НАК "Нафтогаз України".

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив старший економіст міжнародного центру перспективних досліджень Ільдар Газізулін.

"Газпрому" цікаво вийти на український ринок саме через єдину вертикально інтегровану компанію, якою зараз є "Нафтогаз". У свою чергу, розділення "Нафтогазу", про яке казав прем'єр-міністр Микола Азаров, означає, що український газовий ринок буде формуватися згідно з європейськими нормами і стандартами. Це зовсім не в інтересах Росії, адже за таких умов обмежується монополія газових компаній", - сказав він.

За його словами, теоретично реструктуризація "Нафтогазу" може тривати від півроку до року.

"Великих перешкод для реструктуризації немає. Навіть якщо будуть необхідні якісь голосування у парламенті, то вона може зайняти півроку - максимум рік", - вважає експерт.

"Під час реструктуризації "Нафтогазу" потрібно буде накопичені борги прописати за однією чи кількома компаніями, що утворяться в результаті. Утім, проблем із цим виникнути не має, адже і зараз НАК по суті є великим холдингом", - додав Газізулін.

Нагадаємо, сьогодні Азаров заявив про необхідність перегляду газових угод з ВАТ "Газпром" після реорганізації НАК "Нафтогаз України".

Голова "Газпрому" Олексій Міллер у відповідь підкреслив, що бачить лише один спосіб реорганізації української компанії - шляхом злиття з "Газпромом".

Раніше представники української влади неодноразово заявляли, що виключають як злиття "Нафтогазу" з "Газпромом", так і "здачу" Росії газотранспортної системи.

Зараз ви читаєте новину «Реструктуризація "Нафтогазу" не вписується у монопольні плани "Газпрому"?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути