пʼятниця, 02 вересня 2011 12:38

Міллер відповів Азарову: "Нафтогаз" ліквідують після злиття з "Газпромом"

Міллер відповів Азарову: "Нафтогаз" ліквідують після злиття з "Газпромом"

Глава правління "Газпрому" Олексій Міллер у коментарі-відповіді на заяву прем'єр-міністра України Миколи Азарова погодився з перспективами реструктуризації "Нафтогазу України" і перегляду контрактів - але тільки за сценарію злиття з "Газпромом".

"Звичайно, після злиття з "Газпромом" "Нафтогаз України" як суб'єкт господарювання припинить своє існування, буде ліквідаційний період, і через певний час після настання всіх необхідних формальностей буде діяти на цьому ринку зовсім інша нова компанія. І в силу цього всі угоди, які існують на сьогоднішній момент, будуть переглянуті", - повідомив журналістам Міллер.

Раніше в п'ятницю Азаров заявив, що запланована урядом реструктуризація "Нафтогазу України" призведе до перегляду підписаних ним газових угод з "Газпромом".

"Нафтогаз України" як суб'єкт господарювання припинить своє існування, буде ліквідаційний період, і через певний час після настання всіх необхідних формальностей будуть діяти на цьому ринку зовсім інші нові компанії", - сказав він журналістам.

Азаров повідомив, що нині в уряді працюють над структурою "Нафтогазу".

"Цілком очевидно, що буде самостійна газодобувна компанія, самостійна компанія, яка займатиметься транзитом газу, і навіть в силу цього потрібно переукладати відомі угоди (підписані з" Газпромом "у січні 209 року. - ред.), оскільки з'явиться новий суб'єкт господарювання", - пояснив український прем'єр.

Зараз ви читаєте новину «Міллер відповів Азарову: "Нафтогаз" ліквідують після злиття з "Газпромом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути