пʼятниця, 02 вересня 2011 21:26

Росія хоче злити "Нафтогаз" з "Газпромом"

Росія хоче злити "Нафтогаз" з "Газпромом"

Москва погоджується з перспективами реструктуризації "Нафтогазу" і перегляду контрактів, але тільки за умови злиття з "Газпромом".

Таким чином в Росії відреагували на заяву українського прем'єра Миколи Азарова про ліквідацію "Нафтогазу", що, за його словами, призведе до перегляду газових угод.

"За такої постановки питання перегляд зобов'язань за чинною угодою можливий тільки в результаті злиття "Нафтогазу" і "Газпрому", тому що зміна юридичної особи є внутрішньою справою України, але до того часу, поки це не стосується міжнародних зобов'язань", - заявив прес-секретар прем'єра Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков.

За його словами, у компанії в будь-якому випадку залишиться правонаступник, який перебере на себе всі права та обов'язки.

Нагадаємо, українська влада вирішила провести реструктуризацію НАК "Нафтогаз", після якої компанія буде ліквідована. "Природно, в силу цього усі угоди, які існують на сьогоднішній момент, мають бути переглянуті", - повідомив Микола Азаров.

Київ уже тривалий час домагається перегляду контрактів з Росією, оскільки купує російський газ за несправедливою, завищеною ціною.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче злити "Нафтогаз" з "Газпромом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути