середа, 03 липня 2019 16:37

Після зради у ПАРЄ заговорили про обов'язки України перед організацією

Після зради у ПАРЄ заговорили про обов'язки України перед організацією
Ліліан Марі Паск'є шкодує через рішення України відкликати запрошення на вибори для місії. Фото:storage1.censor.net

Ліліан Марі Паск'є, президент Парламентської асамблеї Ради Європи, засмутилась тим, що Україна скасувала запрошення місії для довгострокового спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради 21 липня.

Вона нагадала, що у України як члена РЄ є зобов'язання запрошувати представників Асамблеї для спостереження за виборами, про це повідомили у прес-службі ПАРЄ.

"Я повинна підкреслити, що Україна як член Ради Європи перебуває під наглядом Асамблеї та має зобов'язання запрошувати Асамблею спостерігати за президентськими і парламентськими виборами", - сказала Паск'є.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не можемо допустити, щоб на вибори впливали ті, хто підтримує анексію Криму

Вона також шкодує через рішення України відкликати запрошення для місії.

"Відповідаючи на лист спікера Верховної Ради, Паск'є сказала, що Асамблея, починаючи з 1994-го, має давню практику роботи з Україною зі спостереження за виборами, що дозволило "значно поліпшити правову базу країни і виборчі практики", - повідомили в організації.

Паск'є також наголосила, що готова до дискусії та поліпшення відносин між Асамблеєю, українським парламентом і його делегацією в ПАРЄ.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій скасував запрошення для Парламентської асамблеї Ради Європи спостерігати за достроковими парламентськими виборами в Україні. Скасування запрошення не потребує голосування в сесійній залі, запрошення може бути скасоване просто підписом спікера.

Зараз ви читаєте новину «Після зради у ПАРЄ заговорили про обов'язки України перед організацією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути