понеділок, 16 лютого 2015 12:15

Після Єфремова можуть затримати Королевську та Бойка — політолог

Після Єфремова можуть затримати Королевську та Бойка — політолог
Фото: УНІАН

Арешти представників колишньої влади продовжаться. Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Віктор Таран, коментуючи затримання екс-голови фракції "Партії регіонів" Олександра Єфремова.

"На днях буде річниця розстрілів людей на Майдані. Але до цього часу не відомі ні замовники, ні виконавці. Владі треба показати, що вони хоч щось роблять. Зараз важливо когось посадити. Єфремов — гарна фігура для цього, якщо не можемо взяти замовників розстрілів на Майдані. Він був лідером фракції "Партії регіонів". Ніс політичну відповідальність за події. Журналістські розслідування показують, що він причетний до фінансування терористів у Луганській області. Його арешт — показовий. Це гарний сигнал колишній владі, депутатам з "Опозиційного блоку". Єфремов не здаватиме своїх, якщо фракція його захищатиме. Якщо відчує, що його починають здавати, то буде готовий здати всіх", — розповів він.

Експерт зазначив, що Єфремова ще можуть відпустити.

"Невідомо чим закінчиться арешт Єфремова. Або він вийде під заставу на волю, або його залишать сидіти. Тут можуть бути політичні домовленості, різні впливи — і фінансові, і політичні. Не виключаю, політичних ігор і в підсумку Єфремов вийде на волю. Але такий розвиток подій — це повний провал для Порошенка та влади".

Таран припускає, що арешти представників колишньої влади продовжаться: "Далі — Королевська, Бойко. Через "вишки Бойка" держава втратила понад 400 мільйонів доларів. У фракції (в "Опозиційному блоці" — Gazeta.ua) достатньо людей, які зав'язані в економічних злочинах, фінансуванням терористів".

Політолог сумнівається, що затримають Ахметова, оскільки для цього відсутні причини.

"Ахметов грамотно зіграв. До нього немає жодних претензій по формальним ознакам. За влади Януковича він не був в уряді, не був депутатам. Якщо говорити про фінансування тероризму, то з однієї сторони існує відео, коли він приїжджав у міські ради і намагався заспокоїти. З іншого боку маємо факти, що заводи Ахметова на Донбасі охороняються бойовиками".

Нагадаємо, що Генпрокуратура з працівниками Служби безпеки затримала Єфремова в суботу за "зловживання владою" та "службове підроблення".

Зараз ви читаєте новину «Після Єфремова можуть затримати Королевську та Бойка — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути