середа, 12 травня 2010 20:49

Піскун розповів про тонкощі з відновленням криміналу на Тимошенко

Піскун розповів про тонкощі з відновленням криміналу на Тимошенко

Генпрокуратура має право відновити розслідування кримінальної справи щодо Юлії Тимошенко, якщо для цього знайшлись підстави.

Про це сьогодні ввечері в ефірі Шустер Live заявив народний депутат від Партії регіонів і колишній генпрокурор Святослав Піскун.

Він відповів на запитання, чому не притягнув лідерку БЮТ до відповідальності, коли був генпрокурором. У той час Тимошенко стала прем'єр-міністром.

"Ця кримінальна справа була відкрита на початку 2004 року. Розслідувалась вона не при мені і без складання обвинувачувального вироку. Коли я повернувся у Генпрокуратуру, то мені доклав заступник про те, що ця кримінальна справа не має перспектив. Я сказав: "Приймайте процесуальне рішення - або подання на позбавлення Тимошенко депутатської недоторканості, або вирішуйте питання за процесуальними нормами", - розповів він.

За словами Піскуна, кожен рік Генпрокуратура порушує і закриває тисячі кримінальних справ, але рішення приймає тільки слідчий, який має процесуальні права.

"Тоді не було причин для відміни, тому що заступник генпрокурора не відмінив це рішення. Якщо генпрокурор чи його заступник сьогодні знайшли підстави для цього рішення як незаконного, то вони мають на це право. Дорозслідувати справу є повне право", - зазначив нардеп.

Піскун наголосив, якщо слідчі органи направлять цю справу до суду і суд прийме рішення не на користь Тимошенко, то слідчий, начальник управління і заступник генпрокурора будуть притягнуті до кримінальної відповідальності за незаконне закриття справи.

"Регіонал" переконаний, що треба припинити істерику навколо звичайного виклику у Генпрокуратуру якогось політика.

"У свій час я запрошував на допити Кучму, Януковича, Шуфрича й інших. Ми влаштовували їм допити. Це обов'язкова форма ведення слідства і не було ніяких істерик, а тепер кажуть, що це політична розправа. А як розслідувати справу, якщо не можна отримати свідчення від підозрюваного?", - запитав він.

Піскун також вважає, що президент Віктор Янукович має право подати на Тимошенко в суд за наклеп.

Як відомо, лідер БЮТ заявила, що глава держави хоче посадити її протягом 3-4 місяців.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Піскун розповів про тонкощі з відновленням криміналу на Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути