середа, 12 травня 2010 19:37

Адвокати Тимошенко оскаржать порушення проти неї кримінальної справи

Адвокати Тимошенко оскаржать порушення проти неї кримінальної справи
Постанову про порушення кримінальної справи проти Тимошенко буде оскаржено в суді

Про це повідомив народний депутат України від БЮТ, голова Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віктор Швець.

"Адвокати Тимошенко обов'язково, використовуючи всі законні можливості, у встановленому законом порядку будуть оскаржувати постанову про порушення проти неї кримінальної справи, оскільки вважають його незаконним і таким, що свідчить про початок політичних репресій з боку нової влади щодо опозиції, інструментом яких виступає, на жаль, Генеральна прокуратура України ", - сказав Швець.

Водночас, він не уточнив можливий суд і дату оскарження цієї справи, а також хто саме буде представляти інтереси Тимошенко.

Нагадаємо, сьогодні, 12 травня, Тимошенко викликали в Головне слідче управління Генеральної прокуратури для вручення їй копій постанов про порушення проти неї кримінальної справи про організацію замаху на давання хабарів суддям Верховного суду України.

Як повідомила прес-служба Генпрокуратури, "цю кримінальну справу порушено у травні 2004 року і було закрито достроково у січні 2005 року без виконання в повному обсязі всіх необхідних слідчих дій, як це передбачено ст. 22 КПК України ". У зв'язку з цим на даний момент досудове слідство у справі відновлене, зазначили в ГПУ.

Сама Тимошенко вважає сьогоднішній виклик до Генеральної прокуратури початком репресій проти неї, оскільки її команда заважає владі незаконно "приватизувати" головні державні монополії.

УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Адвокати Тимошенко оскаржать порушення проти неї кримінальної справи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути