середа, 12 травня 2010 13:57

Фесенко: "Спроба арешту Тимошенко зробить із неї жертву"

Фесенко: "Спроба арешту Тимошенко зробить із неї жертву"
Психологічним і правовим тиском вважає виклик у Генпрокуратуру екс-прем'єрки Юлії Тимошенко політолог Володимир Фесенко. Про це він заявив у коментарі Gazeta.ua:

"Це контрхід влади. Буде певний пресінг і на Тимошенко, і на інших лідерів опозиції. Не виключаю, що окрім тих справ, які анонсуються владою проти діяльності уряду Тимошенко, будуть реанімувати й інші справи".

Фесенко не впевнений, що ці справи будуть доведені до кінця і Тимошенко зможуть ув'язнити.

"Будь-яка спроба арешту Тимошенко зробить із неї жертву і це може сприйнятися як політичні репресії проти опозиції, - сказав політолог. - На початку 2000-х років з Тимошенко зробили жертву, коли ув'язнили, і це привернуло до неї увагу і співчуття людей. Потім це сприяло БЮТу на виборах 2002 року. Тому й на наступних виборах це може посприяти. Зараз у влади є спокуса притягти Тимошенко до відповідальності, усунути її з політичного поля, але арешт може навпаки додати їй потенціалу.

Крім того, для Януковича потрібна певна респектабельність в очах Заходу, аби його сприймали як нормального демократичного політика. Якщо ж будуть арешти представників опозиції, на Заході це викличе негативну реакцію. І для Януковича це буде стримуючим чинником".

Зараз ви читаєте новину «Фесенко: "Спроба арешту Тимошенко зробить із неї жертву"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути