пʼятниця, 30 листопада 2012 23:55

"Підтримую українських письменників у політиці, але сама туди йти не хочу" – Ірен Роздобудько

Ірен Роздобудько, відома сучасна українська письменниця й журналістка не бачить себе в політиці, бо ненавидить вести документацію.

Про це вона сказала в ексклюзивному коментарі Gazeta.ua.

"До письменників у політиці я ставлюсь із пієтетом. І якщо вони для себе зробили цей вибір, то я бачу свою роль у тому, щоб підтримати їхні намагання щось зробити на краще. Тому, якщо Марічка Матіос або Василь Шкляр, чи брати Капранови будуть кликати мене на допомогу, то я буду в перших рядах. Тому що я знаю, що вони нічого поганого для країни не зроблять", – зазначила письменниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ірен Роздобудько порадила кожному українцеві прочитати Матіос, Забужко й Шкляра

"Розумієте, я можу на людях двічі-тричі чи десять разів гарно виступити й кудись закликати. А далі мені треба буде приймати рішення, ухвали, різні документації, які я ненавиджу. І навіщо мені туди пхатися (у політику – Gazeta.ua), якщо я не відчуваю в собі сили. Саме в цих паперових справах, як мавпа в цьому варіанті, не хочу бути", – додала вона.

Роздобудько віддає перевагу висловлювати свою громадянську позицію через власні книги.

"На своєму місці людей, які йдуть туди і розуміють, що вони роблять, я підтримаю, бо це мої колеги й люди, яких я поважаю. Для себе я бачу лише отакі розмови й вихід книжок. Також маю свою громадянську позицію, яка є в кожній моїй книзі. Наприклад, у мене є твір "Оленіум", то це чисто політична сатира", – сказала письменниця.

Зараз ви читаєте новину «"Підтримую українських письменників у політиці, але сама туди йти не хочу" – Ірен Роздобудько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути